Vilniaus televizijos bokšto rekonstrukcija

Iššūkis

AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ yra strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinti įmonė, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, duomenų perdavimo, išmaniosios televizijos, duomenų centrų ir telefonijos paslaugas visoje Lietuvoje.

Vienas iš įmonės valdomų objektų – Vilniaus televizijos bokštas. Televizijos bokštas statytas 1980 m. ir nuo to laiko nebuvo atliktas jo kapitalinis remontas, todėl saugiai ir efektyviai bokšto eksploatacijai yra reikalinga atlikti jo rekonstrukciją, taip skatinant bokšto lankymą ir užtikrinant nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimą.

Paslauga
Parengta galimybių studija ir investicijų projektas
Vieta
Vilnius, Lietuva
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

Norint užtikrinti Projekto finansavimą buvo siekiama suteikti Vilniaus TV bokšto rekonstrukcijos projektui valstybei svarbaus projekto statusą bei investuoti LRTC lėšas į Vilniaus TV bokšto rekonstrukciją, siekiant efektyviai išnaudoti ir įveiklinti TV bokštą bei įgyvendinti kompleksinius  Projekto  tikslus,  kurie   apima   Lietuvos

nacionalinio radijo ir televizijos transliavimo LR teritorijoje užtikrinimą, valstybinio duomenų centro saugumo užtikrinimą, bokšto pritaikymą verslo ir visuomenės reikmėms bei istorinio nacionalinio reikšmingumo kultūros paveldo objekto, mininčio 1991 m. sausio 13-osios d. įvykius, išsaugojimą.

Rezultatas

Televizijos bokšto rekonstrukcijos projekto pripažinimui valstybei svarbiu projektu „Newsec“ parengė reikalingą dokumentaciją pagal 2008-02-13 LRV nutarimo Nr. 136 „Dėl projektų pripažinimo valstybei svarbiais projektais tvarkos aprašo patvirtinimo“ galiojančią redakciją.

Projekto rengimo metu įvertinta nekilnojamojo turto rinkos situacija ir priimtas pagrįstas sprendimas dėl Vilniaus televizijos bokšto  efektyvaus, maksimalaus ir geriausio panaudojimo, nustatyta geriausia objekto įgyvendinimo alternatyva, parengtas investicijų projektas (galimybių studija) bei parengta pristatomoji medžiaga atsakingoms institucijoms ir visuomenei.

dalia.kleizaite1-400x350

„Su „Newsec“ pagalba sėkmingai siekiame televizijos bokšto rekonstrukcijos projekto pripažinimo valstybei svarbiu projektu. „Newsec“ įžvalgų dėka pasirinkome geriausią projekto įgyvendinimo scenarijų ir galėsime pasiūlyti išskirtinį ir modernų objektą.“

AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“
Administravimo departamento direktorė
Dalia Kleizaitė

Mindaugas Kulbokas
Tyrimų ir analizės grupės vadovas Baltijos šalyse
m.kulbokas@newsecbaltics.com +370 652 10 556