Didžiausias šių metų biuro nuomos sandoris Baltijos rinkoje

Didžiausias šių metų biuro nuomos sandoris Baltijos rinkoje

Viena didžiausių JAV medicinos technologijų bendrovė „Dexcom“ išsinuomojo biurą verslo kvartale „Business Stadium“. Sostinėje, Rinktinės gatvėje statomame verslo centre bendrovė nuomosis daugiau nei trečdalį pastato – 6 tūkst. kv. m ploto. Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ tarpininkavo sudarant didžiausią biuro nuomos sandorį Baltijos šalyse šiais metais.

Rinktinės g. 3 statomas verslo centras „Business Stadium North East“ kilti pradėjo 2020 m. viduryje, o duris atvers 2022 m. pirmąjį ketvirtį. 15 tūkst. kv. m ploto verslo centras priklausys daugiafunkciniam „Business Stadium“ kvartalui, plėtojamam sostinės centre, vos 700 m nuo Katedros aikštės. „Business Stadium North East“ yra trečias biurų pastatas „Hanner“ vystomame „Business Stadium“ kvartale. Šiuo metu čia veikia du verslo centrai „Business Stadium West“ ir „Business Stadium North“, kurių plotas viršija 31 tūkst. kv. m.

Daugiafunkciniame „Business Stadium“ kvartale kuriamos funkcionalios ir modernios erdvės, jas papildo nuolat tobulinamas platus paslaugų spektras, plėtojamas tame pačiame biurų miestelyje: restoranai, parduotuvės, viešbutis, sporto, sveikatingumo, grožio centrai, kitos kasdieniam gyvenimui reikalingos paslaugos. Verslo rajone  kuriama unikali Vilniaus miesto viešoji erdvė su fontanais ir vandens kaskadomis, želdiniais ir poilsio zonomis.

„Mes pasiūlėme labai lanksčias sąlygas ir neribotas galimybes plėtrai, be to, sukursime itin komfortiškas darbo sąlygas „Dexcom“ darbuotojams“, – sako UAB „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Bendrovė „Dexcom“ biurą rinkosi iš kelių potencialių objektų, o „Business Stadium North East“ buvo pasirinktas dėl centrinės lokacijos ir lanksčių nuomos sąlygų užtikrinančių kompanijos augimą. Biurų miestelis plėtojamas patogioje vietoje tarp senamiesčio, centrinio verslo rajono ir gyvenamųjų rajonų – tai dinamiškas traukos centras siūlantis išplėtotą infrastruktūrą bei lengvai pasiekiamas tiek asmeniniu, tiek viešuoju transportu ar dviračiu. „Dexcom“ įmonė plėtrą planuoja dalimis, todėl 6 tūkst. kv. m biuro plotą užims palaipsniui.

Jessica Shields, „Dexcom“ tarptautinių verslo operacijų viceprezidentė, pažymi, kad paslaugų centrą įkurti Vilniuje buvo nuspręsta po kruopščios atrankos iš įvairių Europos miestų: „Vilnius išsiskyrė palankiomis sąlygomis vystyti verslą bei kvalifikuotų specialistų gausa. Numatant ateities komandos plėtrą bei talentų poreikį, svarbu buvo rasti tokį biurą, kuris suteiktų maksimaliai komfortiškas darbo sąlygas specialistams ir galimybę biuro plotą užimti etapais.“

Vilniaus biuras yra pagrindinis „Dexcom“ verslo operacijų ir klientų aptarnavimo centras Europos, Afrikos ir Artimųjų Rytų regione. Naujasis filialas yra daugiafunkcinis ir pirmiausia koncentruosis į sklandų klientų aptarnavimą ir techninę pagalbą, susijusius su bendrovės produktais bei teiks įvairias verslo administravimo paslaugas įmonei.

„Dexcom“ dėmesys teikiant aukščiausios kokybės paslaugas klientams reikalauja, kad mes taip pat sutelktume dėmesį į savo žmones ir aplinką, kurią jiems kuriame. Džiaugiamės galėdami savo esamiems ir būsimiems darbuotojams pasiūlyti erdvę, atliepiančią tiek jų gyvenimo būdą, tiek darbą“, – pažymi J. Shields.

„Newsec“ nuomininkų atstovavimo paslaugų grupės vadovas M. Babilas teigia, kad tarptautinėms įmonėms plečiantis į naują miestą itin svarbus kriterijus yra laisvo biurų ploto kiekis ir kokybiškų pastatų pasirinkimas. Vilniaus rinkoje yra įprasta praktika, kad plėtotojai prisiima riziką ir stato spekuliatyvų plotą, kuriam nuomotojai surandami statybų eigoje. Tai didina miesto patrauklumą naujoms kompanijoms.

„Kol kas tai yra didžiausias biurų nuomos sandoris Baltijos šalyse šiais metais. Šis sandoris bus stiprus impulsas Vilnius biurų rinkai, nes pastarasis reikšmingas biurų nuomos sandoris įvyko pernai rudenį Vilniuje, kai „Devbridge“ išsinuomavo 5 000 kv. m statomame „Naujasis Skansenas“ pastate“, – teigia M. Babilas.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.