„Newsec“ tarpininkavo 47 mln. Eur vertės sandoriui

„Newsec“ tarpininkavo 47 mln. Eur vertės sandoriui

Tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“ tarpininkavo parduodant Panevėžio „RYO“ prekybos centrą. 24,2 tūkst. kv. m užimančiame prekybos centre šiuo metu įsikūrę 132 nuomininkai. Objektą, priklausantį Suomijos investiciniam fondui „Pontos“, už 47 mln. eurų įsigijo nekilnojamojo turto fonas „EfTEN Real Estate“. Tai vienas didžiausių šiais metais įvykusių sandorių Baltijos šalyse.

„RYO“ yra klestinčio ilgalaikio nekilnojamojo turto verslo valdytojo pavyzdys – bendradarbiaujant su vietos valdytoju, prekybos centras per septynerius metus buvo visiškai modernizuotas. Per šį laikotarpį buvo pasirašytos sutartys su naujais nuomininkais, išplėstas prekybos centras bei atnaujintas komercinis įvaizdis. Po sėkmingų pokyčių visos mažmeninės prekybos vietos buvo užimtos, o „RYO“ pajamos stabiliai augo ir įtvirtino savo padėti kaip pagrindinio prekybos centro Panevėžyje.

„Mes sveikiname „EfTEN“ komandą. Kaip visada puikų kainos ir kokybės santykį atspindintis pirkinys, kuris taip pat tapo puikia sėkmės istorija „Pontos“ grupei, nepabūgusiai įsigyti tada dar „Babilonas“ prekybos centrą 2011 m. ir sukūrusiai iš jo vieną sėkmingiausių prekybos centrų Lietuvoje“, – teigia Neringa Rastenytė-Jančiūnienė, „Newsec“ Investicinių sandorių grupės vadovė Baltijos regione.

Anot jos, šiandien, kai vyrauja netikrumas dėl e-prekybos įtakos prekybos centrų ateičiai, verta išskirti esminį Baltijos šalių skirtumą – čia žmonės drabužiams, avalynei ar pramogoms išleidžia bene mažiausiai Europoje, tačiau vartojimo augimo tempai yra vieni iš sparčiausių. Be to, prekybos centrų koncentracija yra mažesnė, dažnai, ypač nedideliuose miestuose, nuomininkai ir vartotojai turi vieną iš vieno pasirinkimą. Mūsų surinkta statistika rodo, kad prekybos centrai mažuose miestuose dažnai demonstruoja geresnius rezultatus nei kai kurie sostinių objektai. Ten konkurencija mažesnė, o prekybos centrai yra geriausia laisvalaikio leidimo vieta ne tik miestui, bet visam supančiam regionui. Visa tai puikiai amortizuoja elektroninių parduotuvių įtaką, nes vietos besivystančiose rinkose užtenka visiems.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.