Pastatų tvarumas

Sertifikavimo paslauga pagal BREEAM In-Use metodiką 

Newsec projektų valdymo komanda savo klientams šalia profesionalių nekilnojamojo turto vystymo ir statybos projektų valdymo paslaugų siūlo ir išskirtines pastatų tvarumo pagal BREEAM In-Use metodiką ir sertifikavimo paslaugas. 

Kas yra BREEAM In-Use? 

BREEAM In-Use v6 – tai nuo 2020 m. galiojanti naujausia, visame pasaulyje pripažinta esamų/pastatytų pastatų veiklos rezultatais pagrįsta vertinimo ir sertifikavimo schema. Sertifikuodami pastatus jūs galite suprasti, kiek esamu metu yra tvarus jūsų pastatas, lyginant su kitais rinkoje esančiais pastatais. Kartu, galite siekti aukštesnio įvertinimo savo pastatui, įgyvendinant tam tikras patobulinimo/trūkumų šalinimo priemones/ sprendinius pačiam pastatui bei jo valdymo procesams. 

Naudojant BREEAM In-Use metodiką ir sertifikavimą, galite gauti didesnį nuomininkų ir lankytojų skaičių, o ateityje, jeigu nuspręsite parduoti turtą – investuotojų pasitikėjimą. Vis daugiau Taksonomijos principų integruojama į BREEAM sertifikavimo metodiką, o tai didina bankų pasitikėjimą jūsų verslo tvarumu. 

Siekiamas sertifikavimo rezultatas: “Pass”, „Good“, „Very Good“, „Excellent“ ar net “Outstanding”.

BREEAM In-Use v6 (2020 m.) versijos sertifikatas galioja 3 metus
Atliekamas dviejų dalių vertinimas: 1 (Pastatas), 2 (Turto valdymas)
Priklausomai nuo savininko nuosavybės teisių, sertifikavimas gali būti atliktas visam turtui arba jo daliai

BREEAM InUse v6 turto sertifikavimo scenarijai: 

1 dalis. Pastatas – turtas 

Vertinamos pastato eksploatacinės charakteristikos, pagrįstos pastato techninėmis ir aplinkos savybėmis 

2 dalis. Pastato valdymas 

Vertinama su pastatu susijusi valdymo politika, procedūros ir turto eksploatavimo praktika, pagrindinių išteklių (energija ir vanduo) faktinės sąnaudos eksploatuojant pastatą bei atliekų poveikis aplinkai. 

Paslaugų dėl BREEAM sertifikavimo išskaidymas

1. Pirminis Turto auditas pagal BREEAM In-Use schemą

  • Newsec auditorių komanda, bendradarbiaudama su turto valdytojais, atliks pirminį auditą pagal BREEAM In-Use Part 1 (Asset/ Turtas) & Part 2 (Building Management/ Turto valdymas) v6. reikalavimus 
  • Atlikus preliminarų auditą Užsakovui bus pateikiamas preliminarus pastato audito pagal BREEAM In Use įvertinimas 

2. Geresnio Turto įvertinimo pagal BIU galimybių studija

  • Newsec komanda pristatys galimybių studiją, kurią įgyvendinus Turtas bus geriau įvertintas BIU. Programą sudarys preliminarus darbų/ priemonių sąrašas, kurias įgyvendinus, galimas aukštesnis įvertinimas 
  • Užsakovui pageidaujant,  galime pateikti preliminarų programos įgyvendinimo biudžetą. Tai aptariama atskiru susitarimu bei kaina.  

3. Paraiškos dėl BREEAM In-Use sertifikavimo Turtui pateikimas

  • Newsec komanda Užsakovo vardu valdys turto registracijos, komunikacijos su BREEAM tiesioginiais akreditavimo atstovais procesus. 
  • Newsec komanda atliks galutinį įrodymų auditą, reikalingą BREEAM In-Use sertifikavimui gauti ir jei reikės, atliks reikalingas turto audito vietoje procedūras.  

Kontaktai

Turite klausimų? Susisiekite:

Darius Balčiūnas
Statybos projektų valdymo grupės vadovas
d.balciunas@newsec.lt +370 615 70 206
*
*
*

Įmonės biuro priežiūra
Plačiau
Rinkos tyrimai ir analizė
Plačiau
Nuomininkų atstovavimas
Plačiau
Turto valdymas
Plačiau
Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.