Pranešimų politika

„Newsec“ siekia užtikrinti aukščiausius profesionalumo standartus, ir iškilus nesklandumams, suteikia galimybę darbuotojams pranešti apie situacijas, kurio prieštarauja teisės aktų reikalavimams. Bendrovė deda pastangas, kad objektyviai išsiaiškintų aplinkybes ir imtųsi visų būtinų priemonių, užtikrinant įstatymų ir vidaus tvarkų laikymąsi.

Pažeidimas – tai galimai nusikalstama veika, administracinis nusižengimas, darbo pareigų ar kitų privalomų bendrovės reikalavimų pažeidimas, apie kuriuos pranešėjas sužino iš savo darbo arba sutartinių santykių su Bendrove. Pažeidimai, apie kuriuos raginame pranešti: korupcija, bendrovės ar kliento turto pasisavinimas, pinigų plovimas, priekabiavimas, nusikaltimai aplinkai ir pan.

Informavimo apie pažeidimus politika

Politikos tikslai

Suteikti
darbuotojams galimybę kelti rimtus ir opius klausimus.
Užtikrinti,
kad tokie susirūpinimą keliantys klausimai būtų sprendžiami rimtai ir tinkamai.
Patikinti,
kad bet koks asmuo, sąžiningai keliantis rimtą klausimą, bus apsaugotas nuo priekaištų ar atsakomųjų veiksmų.

Pranešimo būdai

Tiesiogiai žodžiu
Bendrovėje veikia „atvirų durų“ principas, todėl visų pirma, kviečiama kreiptis į atitinkamus asmenis bendrovėje.
Telefonu, el. paštu
Kiekvienam naujam darbuotojui prieš įsidarbinant pateikiami atsakingų asmenų kontaktai.
Anonimiškai internetu
Suteikiama galimybė pranešti internetu, pranešimą nagrinėja tarptautinė komanda.

Pranešėjų apsauga

„Newsec“ užtikrina, kad būtų laikomasi konfidencialumo ir nebūtų imtasi jokių diskriminacinių ar atsakomųjų veiksmų prieš bet kurį darbuotoją, kuris remdamasis savo asmeninėmis žiniomis, sąžiningai praneša apie susirūpinimą arba kelia atitinkamus klausimus.

Jei asmuo mano, kad prieš jį imtasi atsakomųjų veiksmų už tai, kad jis pranešė apie pažeidimą arba dalyvavo tyrime, jis turėtų nedelsdamas pranešti apie tai Atitikties vadovui. Visi tokie pranešimai taip pat tiriami konfidencialiai.

Newsec pranešimų politika