„Alter Domus“ pasirinko naują biurą Vilniuje, „Business Stadium“ verslo kvartale

„Alter Domus“ pasirinko naują biurą Vilniuje, „Business Stadium“ verslo kvartale

Tarptautinė privačių finansinių paslaugų grupė „Alter Domus“ steigia savo padalinį Lietuvoje, kurį planuoja įkurti „Hanner“ valdomame verslo komplekse „Business Stadium“, Vilniaus centre. Biuro pasirinkimo ir jo užimtumo strategijos klausimais nuomininką „Alter Domus“ konsultavo tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Liuksemburge įsteigta bendrovė „Alter Domus“ jau 18 metų teikia įvairias paslaugas organizacijoms, investuojančioms į alternatyvų turtą. Sujungiant tarptautinę patirtį ir vietos žinias, „Alter Domus“ aptarnauja didžiausias pasaulyje nekilnojamojo turto, privataus kapitalo bendroves bei privačių skolų valdymo kompanijas. Įmonė turi daugiau nei 35 ofisus 20-yje pasaulio valstybių ir toliau aktyviai plečia savo veiklą. 2020 m. prie tarptautinės „Alter Domus“ komandos prisijungė daugiau kaip 800 naujų darbuotojų.

Verslo centre „Business Stadium North“ bendrovė „Alter Domus“ išsinuomojo 3,1 tūkst. kv. m ploto biurą, kurį įsisavins dalimis. Įmonė į 1 tūkst. kv. m ploto biurą planuoja įsikelti 2021 m. IV ketvirtį, o per ateinančius trejus metus užims likusias patalpas, kuriose planuojama, jog dirbs apie 300 žmonių.

„Mes pasiūlėme labai geras ir lanksčias sąlygas, tad derybos su „Alter Domus“ neprailgo. „Business Stadium“ kvartale mūsų klientai turi puikias sąlygas verslo plėtrai, o darbuotojai gali naudotis išvystyta infrastruktūra tiek darbo metu, tiek ir laisvalaikiu“, – sako UAB „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Mūsų paslaugų centras Vilniuje stipriai prisidės prie ambicingos strateginės bendrovės plėtros. Savo būsimiems darbuotojams tikimės pasiūlyti ne tik puikias karjeros galimybes, bet ir patogią bei modernią darbo aplinką“, – teigia Sandra Legrand, „Alter Domus“ Europos regiono vadovė

„Newsec“ nuomininkų atstovavimo paslaugų grupės vadovas M. Babilas pastebi, kad Vilniaus biurų rinkoje stebimas padidėjęs nuomos sandorių aktyvumas – bendrovės, dėl karantino neapibrėžtumo vengusios daryti biuro nuomos sprendimus, vėl ima planuoti plėtrą ir augimą, o kartu ir biuro nuomos strategiją. Taip pat šalyje vėl pradeda kurtis nauji paslaugų centrai. „Alter Domus“ ilgai ir išsamiai rinkosi miestą kuriame kurti savo padalinį, sprendimas buvo nukeltas dėl pandemijos, todėl šis ilgai lauktas sandoris yra svarbus ne tik dalyvaujančioms šalims, bet ir visai rinka, nes dar kartą įrodo Vilniaus patrauklumą bei paslaugų centrų steigimo tendenciją.

„Alter Domus“ biurą rinkosi kruopščiai, pastatus lygino įdėmiai ir nuodugniai – kompanijai itin svarbu buvo sukurti patrauklią, kokybišką ir saugią darbo vietą savo būsimiems darbuotojams. Biuras yra stiprus organizacijos kultūros kūrimo įrankis, todėl jame turi būti ne tik patogu dirbti, bet ir malonu būti“, – teigia M. Babilas.

„Alter Domus“ sandorio metu kartu konsultavo ir „BNP Paribas Real Estate“. Josefas Jokhaji, vyresnysis asocijuotasis direktorius ir „Alter Domus“ pasaulinių santykių vadovas BNPPRE UK, džiaugiasi galėję konsultuoti klientą „Alter Domus“ dėl paslaugų centro įsikūrimo Vilniuje visuotinės pandemijos ir nuolat besikeičiančių darbo vietų sąlygų reikalavimų laikais kartu su aljanso partneriais „Newsec“ bei dėkoja už atliktą profesionalų darbą, nepaisant griežtų terminų, iššūkių ir pandemijos sukeltų nepatogumų.