Rygos biurų rinkos apžvalga, 2021 Q3

Rygos biurų rinkoje daugėja išankstinių nuomos sandorių

2021 m. III ketvirčio Rygos biurų rinkos apžvalga rodo, kad Latvijos sostinėje pastaruoju metu vystoma vis daugiau naujų biurų projektų. Kartu su kylančiais objektais daugėja ir išankstinių nuomos sutarčių.

PAGRINDINĖS ĮŽVALGOS

  • Per III ketv. išnuomota per 24 tūkst. kv. m biurų ploto. Biurų nuomos rinkos aktyvumą trečią šių metų ketvirtį palaikė maži ir vidutinio dydžio sandoriai bei vienas didelis išankstinės nuomos susitarimas.
  • Vakansija palaipsniui mažėja – per ketvirtį nuo 13,2 proc. nukrito iki 12,5 proc.
  • Pastaruoju metu tiek A, tiek B klasės biurų paklausa išlieka panaši, o kainos – stabilios: A klasės biuro nuomos kaina už 1 kv. m siekia apie 14-18 Eur, o B klasės – 9-16 Eur.
  • 2022 metais Rygos biurų rinkai bus pasiūlyta daugiau nei 40 tūkst. kv. m naujų biurų patalpų.
  • Dalis naujų biurų ploto bus išnuomota išankstinių nuomos sandorių metu, tai didins laisvų patalpų pasiūlą jau esamuose projektuose.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.