Vilniaus biurų rinkos apžvalga, 2020 Q3

Vilniaus biurų rinkos vakansija artėja prie Europos vidurkio

„Newsec“ parengta Vilniaus biurų rinkos apžvalga – tai unikali galimybė susipažinti su Vilniaus biurų rinkos pokyčiais. Ataskaitoje pateikiamos naujausios rinkos tendencijos ir prognozės, biurų kainos ir jų pokyčiai, apžvelgiami aktualūs nauji biurų projektai ir jų plėtotojai.

PAGRINDINĖS ĮŽVALGOS

  • 2020 III ketv. Vilniaus modernių biurų rinkos pasiūla išaugo 50 100 kv. m arba 6,7%. Daugiau ploto per vieną ketvirtį buvo pastatyta tik prieš ketverius metus.
  • 2020 III ketv. pabaigoje Vilniuje buvo statoma 236 800 kv. m naujo biuro paskirties ploto.
  • 2020 III ketv. lyginant su praeitu ketvirčiu nuomos rinka sulėtėjo 53%, o sudarytų nuomos sandorių plotas pasiekė 13 300 kv. m.
  • Bendra rinkos vakansija 2020 III ketv. padidėjo nuo 3,3% iki 4,9%. A klasėje išaugo nuo 2,1% iki 3,2 %, o B klasėje nuo 4,3% iki 6,3%. Laisvas nuomai plotas modernių biurų segmente sparčiau augo dėl ženkliai augančios naujos pasiūlos ir dėl sulėtėjusios nuomos sandorių rinkos.
  • Tikėtina, kad laisvų patalpų rodiklis – vakansija metų pabaigoje padidės iki 7-8%. Auganti biuro patalpų pasiūla išplės pasirinkimo galimybes nuomininkams.
  • Pagrindiniu motyvu biuro poreikio išlikimui taps įmonės kultūros ir identiteto puoselėjimas.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.