Vilniaus biurų rinkos apžvalga, 2021 H1

Rinkoje laukiama „back-to-the-office“ sezono

Vasara ir šiek tiek pagerėjusi Covid-19 pandemijos padėtis įmonių vadovams pagaliau suteikė atokvėpio ir galimybę neskubant priimti sprendimus dėl tolimesnio darbo organizavimo. Vis daugiau įmonių prisitaiko prie naujos realybės ir palaiko hibridinio darbo idėją derinant darbą iš namų ir biuro. Spartesnio grįžimo į biurus tikimasi pasiekus ir aukštesnį skiepijimo lygį. Į biurus grįžtančios technologijų kompanijos ir paslaugų centrai turėtų užprogramuoti sandorių likusiai metų pusei.

PAGRINDINĖS ĮŽVALGOS

  • Per pirmąjį š. m. metų pusmetį buvo išnuomota 45 tūkst. kv. m biuro ploto, kuris atitinka penkerių pastarųjų metų pusmečių sandorių vidurkį.
  • Antras š. m. pusmetis startavo didžiausiu šių metų biurų nuomos sandoriu rinkoje – „Girteka Logistics“ pasirašė 14 tūkst. m ploto biuro nuomos sutartį su „Galio Group“.
  • Išaugusi įtampa statybų rinkoje dėl kylančių statybos ir patalpų įrengimo bei medžiagų kaštų, poveikio biurų nuomos kainoms kol kas nedaro.
  • Antrąjį pusmetį gali trūkti A klasės biurų, todėl bendrovėms nespėjusioms susirasti naujų patalpų, gali tekti laukti iki dvejų metų.