Vilniaus biurų rinkos apžvalga, 2022 Q1

Vilniaus biurų rinka 2022 m. pasitinka įkaitusi: nuomai skirtas laisvas plotas augs lėtai, kainos kils

Per ketvirtį sudarytų nuomos sandorių plotas pasiekė 30 300 kv. m. Apie 70 proc. visų sudarytų nuomos sutarčių ploto buvo A klasės segmente.

PAGRINDINĖS ĮŽVALGOS

  • Per pirmus tris 2022 m. mėnesius sostinėje buvo atidaryti du verslo centrai: Girteka Park ir CORE pirmasis pastastas, kurie rinką papildė apie 19 tūkst. kv. m biurų ploto.
  • Bendra vakansija (laisvų patalpų dalis) Vilniaus biurų rinkoje per pirmą 2022 m. ketvirtį sumažėjo nuo 7,8 proc. iki 6,8 proc. A klasės projektuose sumažėjo dar labiau – nuo 3,4 proc. iki 2,2 proc.
  • Vilniaus rinkoje veikiančių įmonių paklausą ir aktyvumas rinkoje išlieka. Darbuotojams grįžtant į biurus vis daugiau įmonių pasiekia pilną užimtumą turimose patalpose ir svarsto plėtros variantus.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.