Vilniaus biurų rinkos apžvalga, 2020 Q2

Inertiškoje Vilniaus biurų rinkoje 2020 m. II ketvirtis žymių pokyčių neatnešė

„Newsec“ parengta Vilniaus biurų rinkos apžvalga – tai unikali galimybė susipažinti su Vilniaus rinkos pokyčiais. Ataskaitoje pateikiamos naujausios rinkos tendencijos ir prognozės, biurų kainos ir jų pokyčiai, apžvelgiami aktualūs nauji biurų projektai ir jų plėtotojai. Apžvalgoje galite rasti Vilniaus biurų rinkos žemėlapį su pagrindinėmis biurų plėtros zonomis.

PAGRINDINĖS ĮŽVALGOS

  • Neigiamos prognozės ekonomikai, skelbtos karantino metu, šiandien matomos pozityviau – stebint pirmuosius atsigavimo ženklus, Vilniaus komercinio nekilnojamojo turto rinkoje ženklių nuomos kainų svyravimų neužfiksuota, o rinkos didieji nuomininkai ir toliau vykdo numatytus plėtros planus.
  • Nepaisant COVID-19 pandemijos sukeltų iššūkių, vystytojai pabaigė suplanuotus projektus ir pasiūlė rinkai 19,5 tūkst. kv. m naujo bendro nuomos ploto.
  • Per pastaruosius kelis mėnesius Vilniaus biurų rinkoje nuomos kainos beveik nesikeitė, o naujai siūlomų patalpų ir jų įkainių vidurkis pakilo neženkliai.
  • 2020 m. antrą ketvirtį vakansija pasiekė 3,3 proc. (padidėjo 0,6 proc. punktais), o į 2020 m. planuojamus atidaryti biurų centrus didžioji dalis nuomininkų kelsis iš B klasės biurų pastatų, todėl laisvo biuro ploto didėjimo tendencija išliks stipresnė B klasės segmente.