Biurų priežiūros poreikį Lietuvoje augina tarptautinės įmonės

Biurų priežiūros poreikį Lietuvoje augina tarptautinės įmonės

Tarptautinės nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovės „Newsec“ teikiamų biurų priežiūros paslaugų apimtys didėja – skaičiuojamas dvigubas augimas. Šių paslaugų populiarumas sparčiai auga tarp tarptautinių kompanijų.

Pasak „Newsec“ turto valdymo paslaugų grupės vadovės Baltijos šalyse Ridos Kalvaitienės, 2020-2021 metais pasirašytos biurų priežiūros sutartys su tokiomis kompanijomis kaip „World Courier Lithuania“, „Mambu“ ir kitomis yra reikšmingas įvertinimas – stambios globalios įmonės pasirenka profesionalų paslaugos teikėją su stipriu vietiniu know-how.

„Nepaisant pandemijos, biurai didžiosioms kompanijoms išlieka aktualūs kaip įmonės kultūros ir identiteto puoselėjimo vieta, nes komandoms svarbu būti kartu ir tobulėti, o karantino ribojimai yra laikini. Biurų priežiūros paslaugos poreikis rinkoje pastaruoju metu auga, nes įmonėms savarankiškai administruojant biurus gali kilti nemažai iššūkių, ypač kai kalbama apie didesnes nei 500 kv. m patalpas. Kokybiška biuro priežiūra reikalauja specifinių kompetencijų, o kompanijos, kurių veikla nesusijusi su NT sektoriumi, dažnai neturi reikalingų resursų biuro valdymui. Dėl šių priežasčių yra pasitelkiami ekspertai iš šalies“, – teigia R. Kalvaitienė.

Ekspertė pažymi, kad profesionalių biuro valdymo paslaugų poreikis labiausiai auga tarp tarptautinių įmonių, įkūrusių savo padalinius Lietuvoje. Tokios įmonės įprastai puikiai supranta profesionalios paslaugos vertę bei vertina savo laiką, kurį gali skirti tiesioginiam darbui. Sutartys su „Newsec“ turto valdymo klientų portfelį papildžiusiomis įmonėmis „World Courier Lithuania“ (pasaulinė biofarmacijos specializuotos logistikos lyderė), „Mambu“ (bankinių technologijų bendrovė) bei kiti paslaugų centrai yra puikus to įrodymas.

„Newsec“ klientams užtikrina nepertraukiamas recepcijos paslaugas, deleguoja biuro sistemomis besirūpinančius inžinierius, organizuoja valymo, apsaugos, biuro augalų priežiūros, kanceliarinių priemonių tiekimo paslaugas bei atlieka kitas, su biuro priežiūra susijusias funkcijas. Šia paslauga besinaudojantys klientai taip pat išvengia rūpesčių, susijusių su žmonių pavadavimu atostogų ar laikino nedarbingumo laikotarpiu, įsigyjant papildomą su biuro veikla susijusią įrangą, atnaujinant patalpas ar persikraustant iš vieno biuro į kitą.

Baltijos šalyse „Newsec“ valdo 48 komercinius objektus, kurių plotas siekia beveik 500 tūkst. kvadratinių metrų, o komandoje dirba 52 profesionalai, kurie yra atsakingi už komercinių objektų valdymą ir jų vertės didinimą. Visoje Šiaurės Europoje „Newsec“ valdo didesnį nei 60 milijardų eurų vertės turtą.