Kauno „Akropolio“ rekonstrukcija

Iššūkis

Išskirtinės architektūros prekybos centras Kauno „Akropolis“ buvo atidarytas 2007 metais. Per daugiau nei 10 jo veiklos metų keitėsi modernėjančio miesto gyventojų ir svečių poreikiai bei įpročiai, todėl esama laisvalaikio ir restoranų zonos koncepcija jų nebegalėjo patenkinti.

Be to, tokios pramogos kaip  biliardas, boulingas, tapo vis mažiau populiarios, o ledo arena naudojosi mažiau nei 1 proc. lankytojų. Dideli restoranai nebuvo patrauklūs lankytojams, taip pat trūko erdvės renginiams.

Atsižvelgus į minėtas priežastis, augo poreikis įgyvendinti naujus techninius sprendimus bei peržiūrėti nuomininkų struktūrą.

Klientas
Deka Immobilien
Paslauga
Turto valdymas
Vieta
Kaunas, Lietuva
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

Išanalizavusi esamą situaciją bei pasaulines tendencijas, „Newsec“ prekybos centro savininkui pasiūlė atlikti laisvalaikio ir restoranų zonos rekonstrukciją ir sukurti šiuolaikišką laisvalaikio erdvės koncepciją šeštadaliui nuomojamo prekybos centro ploto.

Buvo priimtas sprendimas panaikinti nepopuliarią ledo areną,  o didelius, nelabai patrauklius restoranus (500-1 000 kv. m ploto) pakeisti į naujus, geriausius rinkoje ir reprezentuojančius skirtingų pasaulio šalių virtuves.

Kauno „Akropolio“ rekonstrukcija

Atlikus Kauno „Akropolio“  laisvalaikio ir restoranų zonos rekonstrukciją buvo sukurta šiuolaikiška, šių dienų poreikius atitinkanti renginių ir gurmaniško maisto erdvė.

Rezultatas

Kauno „Akropolio“ rekonstrukcijos projektas buvo įgyvendintas per trylika mėnesių. Vietoje anksčiau šioje erdvėje veikusių 8 restoranų ir kavinių buvo įrengta 13 maitinimo vietų. Atkartojant centrinės miesto aikštės idėją, restoranai su lauko terasomis įsikūrė aplink natūralia dienos šviesa apšviečiamą 1000 kv. m renginių aikštę. Aikštė tapo atvira bendruomenės ir miesto poreikiams, joje nuolat vyksta renginiai, parodos, ekspozicijos. Taip pat įrengta ir 700 kv. m vaikų erdvė „Kakės Makės pasaulis“ – kultinės Lietuvoje vaikų knygų herojės motyvais.

Kontaktai

Rida Kalvaitienė
Turto valdymo grupės vadovė Baltijos šalyse
r.kalvaitiene@newsec.lt +370 620 49 430
Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.