„LMTA“ pastato aukcionas

Iššūkis

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) išsikėlė iš itin didelių patalpų ir atlaisvino net 1 400 kv. m ploto, 4 aukštų pastatą, esantį Gedimino pr. 39, Vilniuje. Atlaisvintas objektas pasižymėjo patraukia lokacija, tačiau buvo įtrauktas į istorijos ir kultūros paminklų sąrašą, neturėjo nuomininkų bei reikalavo papildomų investicijų patalpų remontui.

Prieš aukciono vykdymą buvo atliktas nekilnojamojo turto vertinimas, kurio metu  buvo nustatyta patalpų rinkos vertė – 1,4 mln. eurų.

Įvertinę pridėtines objekto vertes (išskirtinę lokaciją ir plėtros galimybę) buvo nuspręsta pirmajame aukcione pradinę objekto kainą nustatyti net 26 % didesnę nei buvo nustatyta NT vertinimo ataskaitoje, t. y. 1,9 mln. eurų.

Klientas
Lietuvos muzikos ir teatro akademija
Paslauga
Nekilnojamojo turto aukcionai
Vieta
Gedimino pr. 39, Vilnius
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

Potencialiems pirkėjams buvo pristatytos plačios patalpų panaudojimo galimybės: dėl patogaus ir taisyklingo patalpų suplanavimo, objektas galėjo būti pritaikytas administracinei paskirčiai (įrengiant biurus) arba gyvenamajai – keičiant objekto paskirtį ir įrengiant butus gyventojams.

 

Siekiant pritraukti kuo daugiau dalyvių į aukcioną, buvo pasitelktos viešinimo priemonės: išsiųstas naujienlaiškis aukcionų bazėje registruotiems vartotojams, išplatintas pranešimas spaudai, viešinimas vyko NT portaluose, ir socialiniuose tinkluose.

„Newsec pardavimų komandos profesionalumas, rinkos išmanymas ir sukurta pardavimo strategija pasiteisino visu 100 procentų.“​

Lietuvos muzikos ir teatro akademija

infrastruktūros direktorius Ritas Vaiginas

Rezultatas

Nežiūrint į tai, kad pastatas buvo įtrauktas į Lietuvos Respublikos istorijos ir kultūros paminklų sąrašą bei reikalavo papildomų investicijų, objektas buvo parduotas per pirmąjį aukcioną. Turto pirkėjas – vietinis investuotojas.

Miglė Strazdauskienė
Aukcionų projektų vadovė
m.strazdauskiene@newsec.lt +370 625 75851