„Luminor“ NT portfelio aukcionai

Iššūkis

Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje. Naujo veiklos modelio diegimas leido giliau pažiūrėti į banko valdomus nekilnojamojo turto objektus ir atsisakyti tų, kurie nesukuria pridėtinės vertės banko veikloje. Banko tikslas – per artimiausius metus atsisakyti nekilnojamojo turto valdymo kaip netipinės veiklos ir sutelkti visas savo pastangas į aukščiausios kokybės bankinių paslaugų teikimą.

Didžiausią banko parduodamo nekilnojamojo turto portfelio dalį sudarė administracinės, gamybinės paskirties pastatai, butai ir įvairios paskirties žemės sklypai. Parduodamas turtas buvo išsidėstęs visoje Lietuvoje – 28 savivaldybių teritorijose. Daugelis parduodamų bankų skyrių įkurti istoriniuose pastatuose, išsaugoję unikalų kultūrinį paveldą.

Klientas
„Luminor Bank AS“
Paslauga
Nekilnojamojo turto aukcionai
Vieta
Visa Lietuva
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

Aukcione siūlomo kiekvieno objekto kaina buvo kruopščiai nustatyta NT ekspertų, įvertinant turto vertę rinkoje ir jo vystymo potencialą. 

Pasirinkta kainų strategija, rinkodaros priemonės, bendro portfelio papildymas naujais objektais bei funkcijos „Pirk dabar“ sukūrimas padidino potencialių pirkėjų, besidominčių „Luminor“ portfelio objektais, srautą. 

 

Sau tinkamą objektą aukcione galėjo rasti tiek fiziniai asmenys, tiek juridiniai, kuriuos domino geros kokybės turtas miesto centre ar žemės sklypas vystymui. ​​

Bankui pasiūlytas sprendimas e-aukcione realizuoti pagrindinėje veikloje nenaudojamą turtą padėjo užtikrinti geriausią sandorio naudą tiek pardavėjui, tiek pirkėjui. 

„Su Newsec pavyko greitai rasti pirkėjus net ir nelikvidžiam turtui, kurį pardavinėjome ilgai. Per 6 aukcionus pardavėme 54 iš 58 objektų. Tai leido sumažinti nuostolingų paskolų dalį ir atsisakyti nuostolingai valdomo turto​.“

„Luminor“ banko paskolų susigrąžinimo skyriaus vadovė ir UAB „Intractus“ direktorė​

Aušra Krantz

Rezultatas

Nuo 2019 metų gegužės mėnesio organizuojamuose aukcionuose parduoti 64 objektai už 6,79 mln. eurų (be PVM). Aukcionai susilaukė didelio pirkėjų susidomėjimo – per mažiau nei pusmetį aukcionuose buvo parduota daugiau nei 70 % siūlyto portfelio, 25 % objektų buvo parduoti per pirmąjį aukcioną. Kainos kėlimo vidurkis siekė 6 %.

Miglė Strazdauskienė
Aukcionų projektų vadovė
m.strazdauskiene@newsec.lt +370 625 75851