„NT Valdų“ portfelio aukcionai

Iššūkis

„NT Valdos“ priklauso valstybės valdomai energetikos įmonių „Ignitis grupei” ir yra atsakingos už grupės nekilnojamojo turto valdymą, nuomą ir pardavimą. Įmonei buvo iškeltas tikslas parduoti  grupės pagrindinėje veikloje nenaudojamą nekilnojamąjį turtą, daugiau nei 100 objektų išsidėsčiusių per visą Lietuvą, kurio vertė daugiau nei 63 mln. eurų.

Didžiausią parduodamo portfelio dalį sudarė administracinės, gamybinės, sandėliavimo ir pagalbinio ūkio patalpos. Turtas buvo skirtingo dydžio, vertės, taip pat, įvairaus likvidumo. Turtas buvo išsidėstęs per visą Lietuvą – tiek didžiuosiuose miestuose, tiek regionuose. Objektai – ne naujos statybos, tačiau dauguma jų buvo išnuomoti, su investicinėmis galimybėmis.

Klientas
UAB „NT Valdos“ (Ignitis grupė)
Paslauga
Nekilnojamojo turto aukcionai
Vieta
Visa Lietuva
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

„Newsec valstybės valdomai įmonei pasiūlė  organizuoti aukcionus ir tokiu būdu skaidriai bei už geriausią kainą rinkoje parduoti jos veikloje nenaudojamą turtą. Objektams buvo atlikti nepriklausomų vertintojų turto vertinimai ir taip nustatytos pradinės pardavimo kainos. Taip pat aktyviai buvo taikomos įvairios rinkodaros priemonės. Objektams, kurie nebuvo parduoti pirmajame aukcione, buvo surengti pakartotiniai aukcionai.

 

Pasirinktas NT pardavimo būdas eliminavo pardavėjų ir pirkėjų susitarimų riziką, užtikrino savalaikį informacijos pateikimą ir vienodas dalyvių teises. Newsec, kaip aukciono organizatoriusvaldė visą procesą, teikė rekomendacijas ir grįžtamąjį ryšį klientui. 

„Newsec yra mūsų patikimi partneriai organizuojant viešus nekilnojamojo turto aukcionus. Nuo 2016 m. Newsec organizuotų viešųjų aukcionų metu buvo parduotas 101 nekilnojamojo turto objektas už daugiau nei 63 mln. Eur.“ 

UAB „NT Valdos“

​direktorius Giedrius Meškelė

Rezultatas

Aiški pardavimo strategija padėjo pasiekti gerus rezultatus – pritraukti didelį pirkėjų skaičių ir parduoti visą turtą –  101 objektą už daugiau nei 63 mln. Eur kainą. Apie 30 proc. objektų buvo parduoti per pirmąjį aukcioną. Neparduoto per pirmą aukcioną turto kaina vidutiniškai pakilo 3 % nuo pradinės pardavimo vertės.

Miglė Strazdauskienė
Aukcionų projektų vadovė
m.strazdauskiene@newsec.lt +370 625 75851