Poilsio komplekso Molėtų r. aukcionas

Iššūkis

2 223 kv. m bendro ploto SPA kompleksas Molėtų rajone, šalia Bebrusų ežero, buvo pardavinėjamas kelerius metus. Pradinė objekto pardavimo kaina buvo kiek aukštesnė už rinkos kainą.

Parduodamą objektą sudarė pagrindinis viešbučio pastatas su restoranu, SPA zona ir konferencijų sale bei 8 atskiri poilsio nameliai greta miško. Objektas buvo dažnai afišuojamas ir tapo plačiai žinomas, taip pirkėjams sukuriant įspūdį, kad objektas turi daug problemų. Dėl šių priežasčių pirkėjų susidomėjimas objektu buvo gana ribotas.

Pardavėjui išbandžius keletą konsultantų ir pardavimų strategijų, Newsec komandai buvo patikėta užduotis parduodamą objektą pateikti naujai ir surasti pirkėją aukcionų būdu, kuris suprastų objekto vertę bei unikalumą, pasiūlytų maksimaliai geriausią kainą.

Paslauga
Poilsio komplekso pardavimas aukcione
Plotas
2 223,46 kv. m
Vieta
Molėtų raj., Lietuva
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

Pirkėjų paieškai buvo pasitelktos rinkodaros priemonės – viešinimas spaudoje ir socialiniuose tinkluose, skelbimų portaluose, siunčiami naujienlaiškiai tikslinei auditorijai. Vis dėlto, neįvykus keliems aukcionams, etapais buvo peržiūrima ir objekto kaina – sumažintas pardavėjo lūkestis.

Nepaisant to, 2020 metais rinkoje padidėjo susidomėjimas vietiniu turizmu ir vienu metu atsirado net keletas potencialių klientų, kurie varžėsi dėl galimybės įsigyti objektą siūlydami palankesnes sandorio sąlygas ir kainą. Objektą pavyko parduoti už didesnę kainą, o pirkėjas įvertino jo patrauklumą ir išskirtinumą NT rinkoje, numatant tolimesnį verslo plėtojimą ir objekto pagerinimo viziją.

„Newsec aukcionų paslauga, komandos profesionalumas ir užsispyrimas, pasiekė rezultatą, kurio nepavyko pasiekti su kitais partneriais. Dėkojam ir linkim naujų rezultatyvių aukcionų.“

UAB „Asset Management Company“

direktorius Raimundas Mickūnas

Rezultatas

Nepaisant dėl metus užsitęsusio pardavimo proceso bei etapais mažintos kainos, dėl objekto varžėsi keli pirkėjai. Objektas ne tik buvo parduotas už maksimalią kainą, bet kartu buvo išspręsti verslo nepertraukiamumo, darbuotojų perkėlimo uždaviniai ir kt. Klientas džiaugėsi sklandžiai ir operatyviai įvykdytu sandoriu ir puikiai koordinuotu pardavimų procesu.

Miglė Strazdauskienė
Aukcionų projektų vadovė
m.strazdauskiene@newsec.lt +370 625 75851