Poilsio namų Palangoje aukcionas

Iššūkis

Daugiau kaip 2 tūkst. kv. m ploto poilsio namai Palangoje jau du metus nebuvo naudojami pagal paskirtį ir buvo apleisti. Objekte išjungtos komunikacijos, bendra patalpų būklė reikalavo kapitalinio remonto, turtas nebuvo išnuomotas ir pajamų negeneravo.

„Šilutės profesinio mokymo centras“ prie Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos priėmė sprendimą efektyvinti veiklą ir atsisakyti pagrindinėje veikloje nenaudojamo nekilnojamojo turto. Iš pardavimo gautas lėšas bendrovė investavo į profesinio mokymo infrastruktūros plėtrą.

Paslauga
Poilsio namų Palangoje pardavimas aukcione
Plotas
2 073,13 kv. m
Vieta
Vytauto g. 150, Palanga
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

„Šilutės profesinio mokymo centras“ nusprendė organizuoti aukcioną, tokiu būdu skaidriai ir už geriausią kainą rinkoje parduoti jos veikloje nenaudojamą turtą. Viešojo konkurso būdu išrinko aukciono organizatorių – Newsec.  Objektui 2019 m. buvo atliktas nepriklausomo vertintojo turto vertinimas, tačiau Newsec, įvertinę poilsio NT paskirties paklausą pajūrio regione, pasiūlė pradinę objekto kainą aukcione nustatyti 11 % didesnę, nei turto vertinime.

Pasirinktas NT pardavimo būdas eliminavo pardavėjų ir pirkėjų susitarimų riziką, užtikrino savalaikį informacijos pateikimą ir vienodas dalyvių teises. Newsec, kaip aukciono organizatorius, valdė visą procesą, užsiėmė aktyvia potencialių aukciono dalyvių paieška, rūpinosi atsakymais susidomėjusiems pirkėjams, teikė rekomendacijas ir grįžtamąjį ryšį klientui.

„Newsec yra labai kvalifikuotas ir patikimas partneris organizuojant viešuosius nekilnojamo turto pardavimo aukcionus. Komandos profesionalumo dėka, nekilnojamą turtą pavyko parduoti 80 % didesne, negu pradinė, kaina.“

VŠĮ „Šilutės profesinio mokymo centras“
direktorius Algimantas Abromaitis

Rezultatas

Nuosekli pardavimo strategija bei didelė „Newsec“ potencialių pirkėjų duomenų bazė padėjo pasiekti gerus rezultatus. Sulaukta didelio pirkėjų susidomėjimo, objektas parduotas per pirmąjį aukcioną. Buvo pritrauktas didelis pirkėjų skaičius – aukcione registruota 11 dalyvių. Tai sukėlė didelę konkurenciją ir lėmė įspūdingą rezultatą – objektas parduotas net 63 % brangiau nei pradinė kaina ir beveik 84 % brangiau nei buvo nurodyta NT vertė 2019 m. atliktoje NT vertinimo ataskaitoje.

Miglė Strazdauskienė
Aukcionų projektų vadovė
m.strazdauskiene@newsec.lt +370 625 75851
Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.