Rinkos analizė Turto bankui

Iššūkis

VĮ Turto bankas –  tai didžiausias centralizuotas valstybinis nekilnojamojo turto kompetencijos centras šalyje, kuris be pagrindinės savo veiklos – nekilnojamojo turto valdymo, atlieka tokias valstybės pavestas funkcijas kaip nenaudojamojo turto realizacija, valstybei priklausančių įmonių privatizavimas ir skolų išieškojimas. 

Šiuo metu Turto bankas patikėjimo teise valdo beveik 1 mln. kv. m ploto valstybei priklausančio nekilnojamojo turto. Šis skaičius ateityje tik dar labiau augs, todėl  Turto banko pagrindinis iššūkis – kaip nepaisant sparčiai augančio portfelio ir toliau efektyviai bei centralizuotai valdyti valstybės turtą ir teikti aukščiausio lygio paslaugas partneriams. 

Klientas
VĮ Turto bankas
Paslauga
Rinkos analizė, strateginės gairės, valdymo standartas
Vieta
Vilnius, Lietuva
Statusas
Įgyvendintas

Sprendimas

Turto banko valdomam nekilnojamojo turto portfeliui artėjant prie 1 mln. kv. m ploto, įmonė susidūrė su daugybe iššūkių. Buvo pasiūlyta pasinaudoti gerąja kitų regiono šalių centralizuoto valstybinio nekilnojamojo turto valdymo institucijų praktika: tobulinti veiklos procesus,

 

savo klientams teikti labiau standartizuotas ir jų poreikius atitinkančias paslaugas, kelti klientų pasitenkinimą paslaugomis, efektyviau bei centralizuotai valdyti jai patikėtą valstybinį turtą.  

Mindaugas Sinkevičius apie Newsec

„Newsec“ padeda rasti tinkamiausią sprendimą tiek strateginiame, tiek ir kasdieniniame valstybės nekilnojamojo turto valdyme. ​

VĮ ​Turto banko generalinis direktorius​

Mindaugas Sinkevičius​

Rezultatas

Kartu su klientu ir projekto partneriais rasti sprendimai valstybės nekilnojamojo turto valdymo procesų optimizavimui, parengtas valstybės nekilnojamojo turto valdymo standartas, pasiūlyta nauja įmonės organizacinė struktūra. Numatytos gairės, kuriomis įmonė vadovausis ateityje valdydama vis didėjantį administracinių patalpų portfelį. 

Mindaugas Kulbokas
Tyrimų ir analizės grupės vadovas Baltijos šalyse
m.kulbokas@newsecbaltics.com +370 652 10 556