„EfTEN Real Estate Fund 4“ įsigijo 3 pastatų kompleksą Vilniuje iš „Arginta Group“

„EfTEN Real Estate Fund 4“ įsigijo 3 pastatų kompleksą Vilniuje iš „Arginta Group“

Nekilnojamojo turto fondas „EfTEN Real Estate Fund 4“ iš „Arginta Group“ atgalinės nuomos (angl. sales & leaseback) sandorio būdu įsigijo 3 komercinių pastatų kompleksą Vilniuje, Molėtų plente. Sandoriui tarpininkavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec”. 

Kompleksą sudaro 3 pramoninės, logistikos ir administracinės paskirties pastatai, kurių bendras nuomojamas plotas viršija 16 tūkst. kv. m. Objektai buvo pastatyti 2007, 2012 ir 2018 m., naudojant aukščiausios kokybės medžiagas ir pritaikant naujausias technologijas, kad atitiktų nuomininkų poreikius – buvo įrengti saulės kolektoriai, vėjo turbinos ir elektromobilių įkrovimo stotelės.

Kompleksas įsikūręs besiformuojančiame inovacijų ir gamybos rajone šalia Molėtų plento, itin patogioje lokacijoje – vos 12 km nuo sostinės centro ir 15 km nuo tarptautinio Vilniaus oro uosto. Šalia esanti magistralė A14 taip pat garantuoja patogų susisiekimą su Molėtais ir Utena, o planuojamas šiaurinis Vilniaus aplinkkelis netolimoje perspektyvoje užtikrins dar patogesnį pasiekiamumą.

Atgalinės nuomos sandorio būdu pastatus pardavusi „Arginta Group“ sudarė ilgalaikę nuomos sutartį, leisiančią ir toliau savo veiklą vystyti šiose patalpose. Patalpas taip pat nuomojasi kiti nuomininkai: viena didžiausių tarptautinių medicinos priemonių ir farmacinių preparatų platintojų „Armila“, aukštųjų technologijų laboratorija „Brolis Semiconductors“ bei „Arginta Engineering“, užsiimanti individualizuotų metalo įrengimų projektavimu, gamyba ir eksportu.

„Džiaugiamės sulaukę didelio įvairių investuotojų susidomėjimo mūsų išvystytais pastatais. Tikime, kad partnerystė su „EfTEN“ bus ilgalaikė ir sėkminga.  Patys siekiame toliau koncentruotis į pagrindinę savo veiklą, o atlaisvintą įšaldytą kapitalą ketiname investuoti į kitas veiklas. Dabar svarbiausias mūsų projektas – greta parduotų pastatų pradedamas vystyti Gamybos inovacijų slėnis, skirtas įvairaus dydžio verslams kurtis, bandyti ir vystyti savo inovacijas“, – sako „Arginta Group“ direktorius Gintautas Kvietkauskas.

„Argintos pastatų kompleksas yra pirma fondo investicija Vilniuje ir ji visiškai atitinka mūsų turto klasių ir lokacijos diversifikavimo strategiją. Įsigijome išskirtinius aukštos kokybės pastatus, kuriuos ilgam terminui išsinuomojo patikima įmonių grupė. Matome didelį aplinkinės teritorijos potencialą tapti vienu pagrindinių aukštųjų technologijų ir inovacijų kvartalų Vilniuje ir esame čia suplanavę tolimesnę plėtrą“, – teigia „EfTEN“ vadovas Lietuvoje Laurynas Žilys.

Anot „Newsec“ investicinių sandorių grupės vadovo Baltijos šalyse Andriaus Švolkos, įvykęs sandoris ir kiti netoliese esančių žemės sklypų plėtros planai rodo tvirtą šios lokacijos potencialą tapti gamybos ir įvairių technologijų inovacijų klasteriu Lietuvoje. Taip pat šis sandoris tik dar kartą patvirtino, jog šiai dienai kokybiškų industrinių bei logistikos pastatų su gerų nuomininkų sutartimis paklausa iš vietinių bei užsienio fondų yra ypatingai didelė.

„Galima sakyti, kad ir šiaip labai aktyvioje komercinio NT rinkoje pramonės ir logistikos objektų segmentas tampa tikru investuotojų favoritu. Šiuo metu stebime pramonės sektoriaus atgimimą – jis yra vienas iš nedaugelio, kuris pernai ne tik atsilaikė nuosmukiui, bet ir augo. Mums ir svarbu, ir smagu, kad abi šio sandorio šalys –  pirkėjas ir pardavėjas – „Luminor“ klientai. Abi bendroves puikiai pažįstame, tad finansavimo sąlygas galėjome suderinti greitai ir efektyviai“, – pažymi „Luminor“ banko nekilnojamojo turto finansavimo ekspertas Gediminas Kesminas.

Sandoris buvo užbaigtas š. m. kovo 31 d. Įsigijimą finansavo „Luminor“ bankas. Teisiniais klausimais pardavėją konsultavo advokatų kontora „Ellex“, o pirkėją „FORT legal“.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.