Komercinio NT sandoris Taline – parduota „Skype“ būstinė

Komercinio NT sandoris Taline – parduota „Skype“ būstinė

Tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“ kartu su „Redgate Capital“ tarpininkavo parduodant „Skype“ būstinę, įsikūrusią Technopolio mokslų parke, Taline. 6,8 tūkst. kv. m ploto objektą iš „Technopolis Kinnisvara AS“, priklausančio komercinio NT vystytojų Estijoje „Arealis“ grupei, įsigijo Estijos LHV pensijų fondas bendradarbiaujant su „Lumi Capital“.

Parduotas pastatas yra 2006 m. statybos, nuomininko pageidavimu renovuotas 2019 m. ir priklauso B+ energetinio efektyvumo klasei. Ši „Skype“ būstinė, priklausanti „Microsoft“, išsiskiria savo lokacija – ji randasi Talino technikos universiteto teritorijoje, taip pat netoli yra įsikūręs mokslų parkas „TalTech“. Jame gausu startuolių ir smulkaus verslo atstovų – iš viso daugiau nei 200 nuomininkų, o pats parkas yra vienas didžiausių Baltijos šalyse – savo „gyventojams“ siūlo virš 55 tūkst. kv. m nuomojamo biuro ir laboratorijų ploto, platų susitikimų erdvių pasirinkimą.

Pasak pardavėją konsultavusios bendrovės „Newsec“ Investicinių sandorių grupės vadovo Baltijos šalyse Andriaus Švolkos, tarptautinis nuomininkas ir patraukli verslo pastato lokacija užtikrins stabilų pinigų srautą naujam savininkui ir pasiūlys patrauklią grąžą pensijų fondo klientams.

„Šis sandoris parodė, kad Baltijos pensijų fondai vis labiau domisi NT investicijoms. Tai yra pozityvi tendencija Baltijos šalyse, kuri paskatins vietinio kapitalo rinkos vystymąsi“, – teigia A. Švolka.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.