Logistikos ir greitųjų siuntų bendrovė „Itella Logistics“ plečiasi – sudarė nuomos sandorį dėl naujai vystomų patalpų Kaune

Logistikos ir greitųjų siuntų bendrovė „Itella Logistics“ plečiasi – sudarė nuomos sandorį dėl naujai vystomų patalpų Kaune

 „Itella Logistics“ sudarė sandorį su nekilnojamojo turto plėtros bendrove UAB „Eveko investicija“ dėl „built-to-suit“ tipo logistikos terminalo vystymo ir jo nuomos Kaune, Darbo g. 9. Sandorio vertė konfidenciali. „Itella Logistics“ atstovavo tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“.

„Itella Logistics“ yra tarptautinė logistikos bendrovė, Suomijos įmonių grupės „Posti“ dalis. Įmonė teikia logistikos ir siuntų pristatymo paslaugas. Taip pat valdo „Smartpost“ paštomatų tinklą. Sparčiai auganti logistikos bendrovė numato dar didesnę plėtrą todėl pradėjo ieškoti naujų ir erdvesnių patalpų pritaikytų jų veiklai.

„Pastaraisiais metais mūsų veiklos apimtys reikšmingai augo. Bet esame sau išsikėlę ambicingus tikslus nuolatos auginti ne tik veiklos kiekybę, bet ir kokybę. Siekdami užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugas savo klientams ir geriausias pozicijas rinkoje nusprendėme steigti naują, modernų logistikos centrą Kaune. Mūsų veikloje svarbios ir tvarumo vertybės, todėl ant centro stogo sumontuosime 400 kW galingumo saulės elektrinę, o šalia įrengsime elektromobilių įkrovimo stoteles. Naujojo centro vystymą patikėjome bendrovei „Eveko investicija“, – teigia „Itella Logistics“ generalinis direktorius Gediminas Mickus.

„Eveko investicija“ Kauno Petrašiūnų seniūnijoje šiuo metu vykdo 2,7 ha ploto sklype esančio 3.100 kv. m ploto pastato konversiją ir plėtrą – jame įrengiamas daugiau nei 7.000 kv. m bendro ploto modernus logistikos terminalas su administracinėmis patalpomis. Naująsias „Itella“ industrines patalpas sudarys 3 zonos: administracinė, prekių paskirstymo ir prekių sandėliavimo.

„Dėl „Itella Logistics“ veiklos specifikos šiame projekte buvo itin svarbūs du veiksniai. Pirma, nuomininkas turėjo konkrečius poreikius, kad naujasis logistikos centras būtų specifiškai pritaikytas cross-dock paskirstymo procesui, kai priimtos siuntos nededamos į saugyklą ar saugojimo zonas, o iškart yra iškraunamos vienoje sandėlio pusėje, išskirstomos ir perkraunamos į transportą greitam siuntų pristatymui vartotojui. Antra, „Eveko investicija“ pasiūlė projektą išvystyti per terminą, kuris buvo priimtinas nuomininkui dėl veiklos sezoniškumo“, – sandorį komentuoja „Newsec“ industrinio NT segmento vadovas Vytis Kapočius.

Jis pastebi, kad atsižvelgiant į spartų e. komercijos augimą, šio segmento lyderiams itin svarbu, kad prekės judėtų greitai. Todėl nuomininkas ieškojo lokacijos kuo arčiau miesto centro, nes tokia vieta leidžia operatyviau aptarnauti klientus ir optimizuoti logistikos kaštus. Geriausius sprendimus tokio tipo projekto įgyvendinimui pasiūlė UAB „Eveko investicija“. Naujasis siuntų terminalas vystomas Petrašiūnų rajone, visai netoliese kelio A1, greitkeliu sujungiančio Kauną ir Vilnių.

„Šią teritoriją Kaune savo nuosavybėje turime jau nuo 2005 m., o dabar matome puikias galimybes ją įveiklinti vystant naują greitųjų siuntų terminalą itin patrauklioje lokacijoje. Tai yra konversijos projektas – naujas logistikos centras iškils rekonstruojant ir praplečiant buvusį seną garažą. Objektą planuojame užbaigti 2022 m. III ketvirtį ir nuomosime jį ilgalaikės nuomos sutarties pagrindu“, – teigia „Eveko investicija“ direktorius Edmundas Padvaiskas.

Tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec“ konsultavo „Itella Logistics“ komandą dėl lokacijos parinkimo, strategijos sudarymo bei organizavo konkursą projekto vystytojui atrinkti. Sandorio metu teisiniais nuomos sutarties klausimais bendrovę konsultavo advokatė ir NT srities ekspertė Dovilė Stančikaitė, „Ellex Valiūnas“ partnerė. „Eveko investicija“ visais sandorio teisiniais klausimais konsultavo advokatų kontoros „Sorainen“ partneris ir NT srities advokatas, ekspertas Simonas Skukauskas.