„Lords LB Baltic Fund III“ pardavė prekybos centrą Jelgavoje

„Lords LB Baltic Fund III“ pardavė prekybos centrą Jelgavoje

Uždarojo tipo nekilnojamojo turto investicinis fondas „Lords LB Baltic Fund III“ pardavė prekybos centrą Jelgavoje, Latvijoje. Sandoriui tarpininkavo tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Objektą įsigijusi bendrovė neskelbiama. Šalys taip pat susitarė, kad šio sandorio finansinė informacija bus konfidenciali.

Nuo 2005 metų veikiantį objektą, kaip dalį portfelio, „Lords LB Baltic Fund III“, įsigijo 2013 metais. Bendras prekybos centro plotas sudaro 14,185 kv.m, automobilių parkingas talpina 423 automobilius.

„Šis prekybos centras, geriau žinomas pavadinimu „Valdeka“, investuotojams yra patrauklus ne tik dėl geografiškai strateginės vietos Jelgavos mieste, bet ir dėl ilgalaikių, rinkoje gerai žinomų nuomininkų. Nežiūrint į pirmąjį 2021 metų ketvirčio neapibrėžtumą ir sulėtėjusius investicinius prekybos sektoriaus sandorius, šiandien jaučiame ženkliai padidėjusį susidomėjimą panašaus tipo turtu, todėl šiais metais sieksime realizuoti ir kitus fondo valdomus turtus”, – sako „Lords LB Baltic Fund III“ fondo valdytojas Efim Hiterer.

Tam pritaria ir „Newsec“ investicinių sandorių grupės vadovas Baltijos šalyse Andrius Švolka ir akcentuoja, kad „šis sandoris parodo kaimynystės tipo prekybos centrų rinkos likvidumą ne tik sostinėse, bet ir mažesniuose miestuose. Svarbiausiais rodikliais investuotojams išlieka geras pasiekiamumas, stabilūs ir ilgalaikiai nuomininkai bei jų veiklos tęstinumas įvairiomis rinkos sąlygomis“.

Nuo 2012 m. veiklą vykdantis nekilnojamojo turto investicinis fondas „Lords LB Baltic Fund III“ yra skirtas informuotiesiems investuotojams. Fondą valdo Lietuvos banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“, nuo 2008 metų teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams.