Naujame „Telia“ aukcione bus pasiūlyti 27 NT objektai

Naujame „Telia“ aukcione bus pasiūlyti 27 NT objektai

Rugpjūčio 25 dieną prasideda registracija į „Telia Lietuva“ priklausančių nekilnojamojo turto (NT) objektų aukcioną, kurį organizuoja tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“. Aukcione, vyksiančiame rugsėjo 30 d., rinkai bus pasiūlyti 27 objektai už 2,45 mln. eurų (neįskaitant PVM) pradinę kainą. Parduodamų objektų pradinės kainos svyruoja nuo 225 Eur iki 1,36 mln. eurų.

Aukciono metu pirkėjams bus siūloma įsigyti objektus visoje Lietuvoje – tai administracinės ir pagalbinės bendrovės patalpos, kurios šiuo metu nėra naudojamos tiesioginėje „Telia Lietuva“ veikloje. Iš 27 parduodamų objektų trys esantys Žemaitijoje – Telšiuose, Plungėje ir Tauragėje – bus siūlomi pirmą kartą.

Trys nauji objektai yra administracinės paskirties: 380 kv. m ploto pastatas Telšių g. 115D, Plungėje parduodamas už 60 tūkst. Eur, 507 kv. m ploto pastatas Telšiuose, Pašto g. 6 – už 170 tūkst. Eur, o Tauragėje siūloma įsigyti 166 kv. m ploto patalpas Dariaus ir Girėno g. 14 įsikūrusiame 559,38 kv. m ploto administraciniame pastate, patalpų pradinė kaina – 60 tūkst. Eur.

„Didžiausias ir brangiausias aukciono objektas įsikūręs Panevėžio centrinėje dalyje, Respublikos g. 58 ir 58A. Pradinė administracinio su pagalbiniais pastatais komplekso, kurio plotas siekia 6,2 tūkst. kv. m, kaina siekia 1,36 mln. eurų. Dalį šio komplekso „Telia“ nuomotųsi iš būsimojo pirkėjo, taip iš karto garantuojant nuomos pajamų srautą ir investicinę grąžą“, – teigia Jurgita Ragaišė, „Newsec“ tarpininkavimo grupės vadovė.

Aukciono metu bus galima įsigyti NT esančio ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir toliau nuo jų nutolusiuose miesteliuose ir kaimo vietovėse, kur anksčiau veikė analoginės telefonijos stotys. Pakartotinai skelbiamiems objektams bus taikoma „Pirk dabar“ kaina – pirkėjai objektus galės įsigyti nelaukdami aukciono pradžios.

Registracija į aukcioną prasidėjo rugpjūčio 25 d. ir tęsis iki rugsėjo 28 d., 15 val. Aukcionas vyks 2021 m. rugsėjo mėn. 30 d. 10 val., „Telia“ biure, adresu Saltoniškių g. 7A, LT-08105, Vilniuje.

Daugiau informacijos apie parduodamus „Telia Lietuva“ objektus galima rasti svetainėje: www.newsecaukcionai.lt