Naujo verslo centro „CORE“ valdymu rūpinsis „Newsec“

Naujo verslo centro „CORE“ valdymu rūpinsis „Newsec“

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Baltijos Gildija“ sudarė turto valdymo bei konsultacijų sutartį su tarptautine nekilnojamojo turto konsultacijų bendrove „Newsec“ dėl Vilniuje, Ukmergės g. 126 statomo objekto „CORE“ valdymo. Tai viena pirmųjų rinkoje sutarčių, pagal kurią NT plėtotojas bus konsultuojamas dėl techninių ir kitų turto valdymo aspektų dar statybų metu.

Šiais metais pradėtą statyti A klasės, 35 tūkst. kv. metrų ploto, dviejų biurų pastatų kompleksą „Baltijos Gildija“ ketina pastatyti iki 2022 metų. Viso karantino metu intensyviai vykdžiusi verslo centro statybas, „Baltijos Gildija“ mažąjį korpusą planuoja priduoti valstybinei komisijai iki 2021 m. vasaros, o didįjį – iki ateinančių metų pabaigos. Abu objektus planuojama sertifikuoti pagal tarptautinę „Fitwel“ sistemą, reguliuojančią sprendimus nuomininkų gerovei, savijautai ir sveikatai. Numatoma, kad „CORE“ taps pirmuoju pagal šį standartą sertifikuotu pastatu Baltijos šalyse.

Pasak „Newsec“ turto valdymo paslaugų grupės vadovės Baltijos šalyse Ridos Kalvaitienės, toks bendrovės sprendimas deda pamatus naujai besiformuojančiai praktikai, kuri užtikrina plėtojamų verslo centrų efektyvų funkcionavimą atsižvelgiant į profesionalų įžvalgas ir nuomininkų poreikius.

„Mūsų užduotis – efektyviai veikiantis objektas. Kuriant tinkamą aplinką nuomininkams įsitraukimas planavimo ir vystymo etape padeda išvengti klaidų. Dėl šios priežasties sieksime, kad geroji turto valdymo praktika būtų pritaikyta dar statybų metu, atkreipiant dėmesį į išplanavimo, privažiavimo, nuomininkų aptarnavimo ar papildomų techninių patalpų įrengimo poreikį ir šio proceso technines detales. Taip pat atsižvelgdami į būsimų nuomininkų poreikius, padėsime bendrovei sukoordinuoti funkcionalių biurų įrengimą“, – sako R. Kalvaitienė.

Šia sutartimi „Newsec“ taip pat buvo suteiktas mandatas teikti turto valdymo paslaugas, kai objekto statybos bus baigtos ir į pastatą įsikels nuomininkai. Anot ekspertės, sutartis apima pilną teikiamų paslaugų paketą – tiek bendrovės konsultacijas, tiek turto valdymą, todėl ši sutartis yra išskirtinė lyginant su ankstesnėmis.

„Baltijos Gildijos“ direktorė Ina Milligan komentuoja, kad sprendimas kreiptis į profesionalią turto valdymo bendrovę dar neužbaigus statybų padės sukurti didžiausią vertę nuomininkams.

„Nors pandemija mažiausiai paveikė šiuolaikinių biurų komercinio NT segmentą, nuomininkų poreikiai pakito. Įmonės pageidauja daugiau lankstumo tiek erdvių, tiek sutarčių atžvilgiu, taip pat renkantis biurą kreipia dėmesį į patogias ir saugias darbo vietas bei kitus techninius aspektus. Šiandienos rinkos poreikius patenkinsime tiek bendradarbiaudami su „Newsec“ komanda, tiek diegdami „Fitwel“ standarto keliamus gerovės ir saugumo reikalavimus: padidintus oro kiekius, galimybes teritorijoje sveikai maitintis, judėti ir mankštintis, natūralaus apšvietimo ir kitus sprendimus“, – sako Ina Milligan.

Lietuvoje „Newsec“ valdo 33 objektus, tarp kurių yra tokie verslo centrai kaip „Ouadrum“ ir „Link“ Vilniuje, „Magnum“ ir „River Hall“ Kaune, taip pat prekybos centrai Kauno „Akropolis“, Vilniaus „Ozas“, „BIG Vilnius“ ir kiti, todėl remdamasi savo klientų patirtimi, bendrovė gali pasiūlyti geriausius turto valdymo ir jo įrengimo/rekonstrukcijos projektų valdymo sprendimus ankstyvoje objektų vystymo stadijoje.