Nekilnojamojo turto paslaugų įmonių grupė „Resolution Holdings“ steigia naują holdingą

Nekilnojamojo turto paslaugų įmonių grupė „Resolution Holdings“ steigia naują holdingą

Nekilnojamojo turto paslaugų įmonių grupė „Resolution Holdings“, valdanti nekilnojamojo turto konsultacijų, vertinimo bei turto valdymo bendroves Baltijos šalyse, veikiančias po „Newsec“ prekės ženklu, atskiria veiklas ir praneša apie naujai steigiamą holdingą „Newsec PAM Baltics“. Šis holdingas apims turto valdymo ir su tuo susijusias paslaugas, o dabartinis holdingas „Resolution Holdings“ keičia pavadinimą į „Newsec Advisory Baltics“ ir teiks visas NT konsultacijų paslaugas.

Anot UAB „Resolution Holdings“ generalinio direktoriaus Ugniaus Meidaus, tai strateginis įmonių grupės žingsnis Baltijos šalyse, priimtas remiantis „Newsec“ grupės pavyzdžiu Skandinavijos šalyse, siekiant atskirti turto valdymo ir konsultacijų teikiamas paslaugas.

„Šie pokyčiai – naujas etapas įmonių grupės veiklos etape. Į jį žengiame ne tik atskyrę veiklas, bet ir išskirstę skirtingas daugiau nei 100 mūsų komandos narių kompetencijas, taip galėdami ne tik optimizuoti veiklą ir efektyviau teikti paslaugas klientams, bet ir stiprinti savo pozicijas rinkoje bei suteikti įmonių grupei impulsą tolesniam augimui“, – teigia U. Meidus.

Naujai steigiamam holdingui UAB „Newsec PAM Baltics“ priklausys „Newsec Property Management“ įmonės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje bei UAB „Newsec Finance“, o teikiamos turto valdymo paslaugos apims NT objektų valdymą, jų priežiūrą, santykių su nuomininkais valdymą bei buhalterinę apskaitą ir finansų valdymą.

Pasak U. Meidaus, Baltijos šalyse „Newsec“ valdo 32 komercinius objektus, kurių plotas viršija 485 tūkst. kvadratinių metrų, o komandoje dirba 53 profesionalai, kurie yra atsakingi už komercinių objektų valdymą ir jų vertės didinimą. Visoje Šiaurės Europoje „Newsec“ valdo 60 milijardų eurų vertės turtą, o pagal valdomą plotą  yra antra Europoje.

Tuo tarpu UAB „Resolution Holdings“ keičia pavadinimą į UAB „Newsec Advisory Baltics“ ir jai priklausys tokios įmonės kaip: „Newsec Advisers LT“, „Newsec Valuations“, „Newsec Project Management“, „Resolution LT“, „Newsec LV“, „Newsec Valuations LV“, „Newsec Advisers EE“ ir „Newsec Valuations EE“. Šio holdingo komanda dirbs su NT konsultacijų paslaugomis – komercinio NT nuoma ir pardavimais, investiciniais sandoriais,  rinkos tyrimais ir analize, NT vertinimu bei taip pat teiks statybos projektų valdymo paslaugas.

„Praeitais metais Baltijos šalyse „Newsec“ sudaromų sandorių vertė sudarė 493 mln. Eur, o 2,4 tūkst. atliktų  turto vertinimų suma siekė 3,2 mlrd. Eur, šiuo metu užimame beveik 70 proc. biurų nuomos rinkos, o per metus išnuomotas biurų plotas siekia 76 tūkst. kv. m. Praeitais metais tarptautinis kapitalo ir finansų rinkų žurnalas „Euromoney“ mus paskelbė geriausia nekilnojamo turto konsultacinių paslaugų įmone Lietuvoje, o šiais metais – kaip stipriausia turto vertinimo paslaugų įmone Skandinavijos ir Baltijos šalyse. Mūsų konsultacijų komandą sudaro 63 specialistų, kurie įsigilina į kliento poreikius, išmano komercinio NT rinką bei aktyviai įsitraukia į visus bendradarbiavimo etapus nuo strategijos sukūrimo iki jos įgyvendinimo“, – pažymi U. Meidus.

Abiejų holdingų akcininkais ir toliau lieka Švedijos bendrovė „Newsec AB“, Neringa Rastenytė-Jančiūnienė, Giedrius Ragaišis, Martynas Babilas, Rida Kalvaitienė bei Ugnius Meidus, kuris eis abiejų holdingų generalinio direktoriaus pareigas.