„Newsec“ atstovaujamame „Flow“ verslo centre įsikurs „Workland“, „Santa Monica Networks“ ir „Umega group“

„Newsec“ atstovaujamame „Flow“ verslo centre įsikurs „Workland“, „Santa Monica Networks“ ir „Umega group“

Lvivo g. 21A, Vilniuje, A klasės verslo centre „Flow“ netrukus įsikurs lanksčių biurų erdvių operatorius „Workland“, informacijos technologijų įmonė „Santa Monica Networks“ bei metalo gamybos ir apdirbimo įmonių grupė „Umega group“. Pagal sudarytus sandorius „Workland“ pilnai aptarnaujamų biurų ir bendradarbystės erdvių centras duris atvers dalyje 2, taip pat 3 ir 4 pastato aukštuose, „Santa Monica Networks“ biuras įsikurs 14, o „Umega group“ – 12 pastato aukšte. Šie sandoriai žymi didesnį nei 70 proc. verslo centro patalpų užimtumą.

Verslo centro plėtotojos „Eika Development“ turto departamento direktorius Giedrius Brūzgė teigia, kad minėtų įmonių prisijungimas sustiprins pastate buriamą įvairialypę, atsakingų ateities verslų bendruomenę.

„Kiekviena nauja pasirašyta ilgalaikės nuomos sutartis „Flow“ verslo centre įrodo, kad vis daugiau įmonių galvoja apie ateitį ir teikia pirmenybę tvarumui, efektyviems bei inovatyviems inžineriniams sprendimams. Mums, kaip pastato valdytojui, labai svarbu suburti brandžią verslo bendruomenę, kuri nors ir orientuota į skirtingas sritis, tačiau vadovaujasi tomis pačiomis vertybėmis ir kultūra, yra socialiai atsakingi. Tikime, kad tokioje aplinkoje besiburianti bendruomenė vieni kitus taip pat skatins siekti tvarumo standartų“,- dalinasi G.Brūzgė.

„Verslo centro „Flow“ pasirinkimą nulėmė mūsų įsipareigojimas kurti ir teikti komfortiškas, įkvepiančias darbo vietas, kurios skatina produktyvumą, padeda sutaupyti laiko, optimizuoti kaštus ir užtikrinti balansą „Workland“ nariams. „Flow“, pasižymintis aukštu energetiniu efektyvumu, į žmogų orientuota infrastruktūra, tvariais sprendimais, leidžia rinkai pasiūlyti itin aukštos kokybės, komfortišką pilnai aptarnaujamą darbo erdvę lanksčiomis sąlygomis. Be to, neabejotinas pastato privalumas – puiki lokacija, suteikianti dar daugiau patogumo ir leidžianti efektyviai planuoti savo laiką „Workland“ nariams“,- komentuoja Indrek Hääl, „Workland“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas.

Anot „Santa Monica Networks“ direktoriaus Mindaugo Žiūko, naujojo biuro paieškas nulėmė noras suteikti efektyvesnį biurą ir geresnes sąlygas savo darbuotojams, būti labiau matomiems.

„Šiais metais „Santa Monica Networks“ minės trisdešimties metų veiklos sukaktį. Per šiuos metus įmonė ne tik išaugo verslo apimtimi ir darbuotojų skaičiumi, bet ir subrandino veiklos modelį tolimesnei sėkmingai plėtrai. Siekiant patenkinti išaugusius klientų lūkesčius, padidėjusios komandos poreikius ir sukurti naujas kūrybiškai veiklai bei komandiniam darbui pritaikytas erdves, priėmėme sprendimą biurą įkurti centriniame Vilniaus verslo rajone (ang. Central Business District, CBD). Moderniame „Flow“ verslo centre būsime lengviau pasiekiami, labiau matomi bei patrauklesni savo klientams, esamiems ir naujiems darbuotojams“,- komentuoja M. Žiūkas.

Pasak „Umega Group“ vykdomojo direktoriaus Karolio Gaidžio, priimant sprendimą dėl naujojo biuro, didelį dėmesį skyrė projekto tvarumui, energizuojančioms bendrosioms erdvėms. „Pasirinkti „Flow“ paskatino pagal tarptautinį tvarių pastatų standartą „BREEAM“ įgyvendinti pažangūs sprendimai, išmanios inžinerinės sistemos. Sprendimą taip pat lėmė ir pastate sukurtos sąlygos kurti balansą tarp darbo ir poilsio akimirkų – įrengtos apželdintos lauko terasos, druskos ir masažo kambariai, vandens stotelės, kavos baras business lounge erdvėje“, – teigia K. Gaidys.

Už pastato nuomą atsakingos įmonės „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovės Jurgitos Ragaišės teigimu, įmonės, planuojančios atnaujinti savo biurą ir besidominčios naujais, tvariais pastatais, turėtų suskubti: „A klasės biurų pasiūla Vilniuje sparčiai mažėja. Oficiali vakansija jau nebesiekia nė 5%, o naujų projektų šįmet taip pat neišvysime – visi A klasės projektai bus pristatyti 2025 m. antroje pusėje. Praeitais metais biurų rinkoje sudarytų sandorių išnuomotas plotas siekė 83 tūkst. kv. m, iš kurių net 43% buvo centriniame Vilniaus verslo rajone. Prognozuojame, jog šįmet paklausa išliks panaši ir bus susitarta dėl 75 tūkst. kv. m ploto nuomos“.

„Flow“ erdves šiuo metu nuomojasi Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, kredito biuras UAB „Creditinfo Lietuva“, verslo valdymo konsultacijų įmonė „Turicum“, unikalius IT sprendimus kurianti ir skaitmenizacijos klausimais konsultuojanti įmonė „Baltic Amadeus“, NT plėtros bendrovė „Omberg group“, oro transporto sektoriuje veikianti įmonė „Magnetic MRO AS“, tarptautinė advokatų kontora „CEE Attorneys“, pasaulyje pirmaujanti draudimo paslaugų ir konsultacijų įmonė UADBB „Marsh Lietuva“, nepriklausomas elektros tiekėjas „Elektrum Lietuva“, druskų kambarys „Druskos pasakos“, masažo namai „Pranci“, kavos baras „Eskedar“ bei restoranas „12“.