„Newsec“ aukcionų platformoje ir gyvenamasis NT

„Newsec“ aukcionų platformoje ir gyvenamasis NT

Tarptautinės nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės „Newsec“ aukcionų platformoje nuo šiol bus parduodamas ir gyvenamasis nekilnojamas turtas. Gyvenamojo NT aukcionus organizuos ir juos administruos bendrovės partnerė UAB „Resolution LT“. Pirmame aukcione, kuris vyks š. m. gegužės 23 dieną, bus parduodami trys butai Vilniuje, naujos statybos gyvenamųjų namų projekte KANSO. Bendra pradinė aukcione parduodamo turto vertė siekia 330 800 Eur.

Pasak „Newsec“ tarpininkavimo paslaugų grupės vadovės Jurgitos Šilaikytės, sėkminga bendrovės patirtis aukciono platformoje parduodant komercinį nekilnojamą turtą, paskatino žengti pirmyn ir praplėsti parduodamo nekilnojamojo turto kategorijas – gyvenamuoju turtu.

Pirmą kartą organizuojamame gyvenamojo būsto aukcione pristatomi butai yra gyvenamųjų namų kvartale Užupyje, Kalnų ir Belmonto parkų sankirtoje, Olandų g. 55B. Vieno, dviejų ir keturių kambarių butai aukcione bus siūlomi atitinkamai už 70 000 eurų, 90 000 eurų ir 170 800 eurų pradinę kainą. Registracija į aukcioną prasideda š. m. balandžio 23 dieną ir baigsis gegužės 20 dieną.

Pasak gyvenamojo būsto aukcionus vykdančios UAB „Resolution LT“ vadovės Džiugintos Daujotaitės, aukcionui pasirinktas naujas gyvenamojo būsto projektas KANSO potencialiam pirkėjui turėtų būti patrauklus dėl savo lokacijos ir turinio. Daugiabučio statybos jau yra baigtos ir jame parduota daugiau nei 60 proc. butų. Pats namas pasižymi naudojamų medžiagų ir statybos darbų kokybe, turi uždarą teritoriją su vaikų žaidimų aikštele, gyventojų patogumui įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Ekspertės teigimu, elektroninė aukcionų platforma kaip pardavimo ir pirkimo kanalas ypač aktualus šiuo metu, kai ribojamas žmonių judėjimas. Tai patogus ir paprastas būdas karantino metu įsigyti būstą fiziniams asmenims, o gyvenamojo būsto projektų vystytojams jį parduoti.

„Elektroniniai NT aukcionai – tai galimybė greitai parduoti turtą už geriausią rinkoje įmanomą kainą. Šis pardavimo būdas eliminuoja išankstinę pardavėjų ir pirkėjų susitarimų riziką, užtikrina savalaikį informacijos pateikimą ir vienodas dalyvių teises. Aukcionas vyksta elektroninėje erdvėje, todėl dalyviams nereikia niekur vykti, visi veiksmai atliekami el. būdu“, – teigia D. Daujotaitė.

Be to, aukciono platforma gali naudotis ne tik viešojo ir privataus sektoriaus bendrovės, bet ir fiziniai asmenys, siekiantys ne tik įsigyti, bet ir sėkmingai parduoti nekilnojamojo turto objektus visoje Lietuvoje.

„Norime atkreipti dėmesį, kad šis pardavimo/pirkimo kanalas nepelnytai nuvertinamas dėl savo sąsajų su varžytinėmis, kai parduodamas probleminis turtas už mažiausią kainą. Tačiau nereikėtų painioti šių dviejų pardavimo/pirkimo būdų – aukcionuose yra parduodamas likvidus turtas didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui“, – teigia D. Daujotaitė.