„Newsec“ pirmieji Lietuvoje pelnė „Great Place to Work“ pripažinimą

„Newsec“ pirmieji Lietuvoje pelnė „Great Place to Work“ pripažinimą

Tarptautinė nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovė „Newsec“ tapo pirmąja įmone Lietuvoje, kuri gavo „Great Place to Work“ sertifikatą. Šio tarptautinio sertifikato suteikiama metodika ir įrankiais naudojasi organizacijos iš įvairių industrijų, siekdamos įsivertinti bei tobulinti savo darbo kultūrą.

„Newsec“ administracijos ir personalo vadovės Eglės Povilėnienės teigimu, šis įvertinimas nėra atsitiktinis. Bendrovė pagal instituto „Great Place to Work“ parengtą metodiką darbuotojų apklausas atlieka jau nuo 2009 metų – gauti apklausų rezultatai padeda kartu su darbuotojais gerinti darbo kultūrą, auginti įsitraukimą bei efektyvinti vidinę komunikaciją. Tikintis, kad profesionalus vertinimas iš šalies padės dar sparčiau žengti organizacijos kultūros tobulinimo keliu, šįmet bendrovė nusprendė siekti „Great Place to Work“ sertifikato.

„Džiaugiamės pirmieji Lietuvoje gavę įvertinimą kaip viena geriausių vietų dirbti šalyje. Komandos narių pasitenkinimas darbu mums yra ypač svarbus, nes žmonės yra pagrindinis „Newsec“ kapitalas. Tikime, kad laimingi darbuotojai reiškia patenkintus klientus, todėl mums kolegos ir jų savijauta darbe visuomet yra pirmoje vietoje. Šiandien galime matyti, kad mūsų kuriama darbo kultūra pasiteisino – didžiuojamės savo darbuotojais, kurių dėka šiais metais pavyko gauti tokį reikšmingą įvertinimą“, – pažymi E. Povilėnienė.

 „Great Place to Work“ institutas savo vertinimus atlieka daugiau nei 45 pasaulio šalyse, šešiuose planetos kontinentuose. „Newsec“ yra pirmoji bendrovė Lietuvoje, kuri buvo įvertinta pagal instituto metodiką, pagrįstą darbuotojų apklausa ir darbdavio analize.

Bendrovė, siekdama sertifikato, pirmiausia turėjo pateikti savo personalo valdymo praktikos aprašą – parodyti, kaip jis prisideda prie įmonės tikslų įgyvendinimo. Tuomet buvo atliekama darbuotojų apklausa pagal „Trust Index“ standartą, leidžiantį įvertinti darbuotojų įsitraukimą į organizacijos kultūrą. Kriterijus būna pasiektas, jei 7 iš 10 žmonių teigiamai įvertina organizacijos patikimumą, mikroklimatą, pagarbą darbuotojams, suteikiamas lygias galimybes, darbo ir asmeninio gyvenimo balansą.

Sertifikato siekianti įmonė taip pat turi įrodyti, kad ji nuolat tobulėja, prisiimdama mažiausiai trejų metų įsipareigojimą kurti pasitikėjimo kultūrą, išklausyti ir atsižvelgti į darbuotojų atsiliepimus bei įtvirtinti praktiką, užtikrinančią visų kolegų emocinę gerovę darbo vietoje.

Anot E. Povilėnienės sertifikatas suteikia papildomų naudų ir užduočių organizacijai: „Skaidrus rezultatų aptarimas su kolegomis leidžia visiems pamatyti kuo didžiuojamės, bet, tuo pačiu skatiname diskusijas, ką norime tobulinti organizacijoje, valdyme ar savo pačių elgesyje“.

Įmonėje egzistuojanti nuolatinio tobulėjimo kultūra padeda pritraukti ambicingus naujus talentus, dirbantiems kolegoms suteikia galimybes kasdien augti dalinantis geriausiomis patirtimis ir idėjomis. Tokioje organizacijoje žmonės didžiuojasi savo asmeniniais, kolegų ir partnerių pasiekimais.

„Great Place to Work“ tyrimų rezultatai leidžia objektyviai įsivertinti dabartinę įmonės kultūros būklę, išsikelti tikslus ir parengti pokyčių planus.

Kiekvienais metais tarp geriausių darbdavių Europoje patenka ir tokios bendrovės kaip „Mars“, avialinijų bendrovė SAS, viešbučių tinklas „Hilton“, technologijų bendrovė „Cisco“, greitųjų siuntų tarnyba DHL.