„Newsec“ pirmieji Lietuvoje pradeda teikti gyvenamojo NT valdymo paslaugą

„Newsec“ pirmieji Lietuvoje pradeda teikti gyvenamojo NT valdymo paslaugą

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ plečia  turto valdymo paslaugų spektrą ir pirmoji Lietuvoje pradeda teikti nuomai skirto gyvenamojo NT valdymo paslaugą. Bendrovė naujoje veikloje taikys iš „Newsec“ grupės, veikiančios aštuoniose Šiaurės Europos šalyse,  perimtą modernią būsto valdymo praktiką.

Rida Kalvaitienė, „Newsec“ turto valdymo paslaugų grupės vadovė Baltijos šalyse, pastebi, kad augant gyvenamojo būsto paklausai didžiuosiuose Lietuvos miestuose, vis daugiau juridinių ir fizinių investuotojų pasirenka nuomos segmentą kaip saugią investiciją. Lietuvos NT vystytojai taip pat drąsiau pradeda investuoti į nuomai skirtus objektus – co-living erdves, studentų bendrabučius, o Europoje į gyvenamąjį NT nemažai investuoja ir fondai.

„Daugelyje Europos šalių į nekilnojamąjį turtą investuojantys fondai greta biurų, logistikos centrų ar prekybai skirtų pastatų turi sukaupę ir didelius gyvenamojo turto portfelius. Pavyzdžiui, Skandinavijoje apie trečdalį visų NT sandorių sudaro būtent nuomai skirtas gyvenamasis turtas. Vystytojai tikslingai planuoja, kurią savo vystomų projektų dalį skirti nuomai ir vėliau ją parduoti profesionaliam fondui, o kurią parduoti privatiems asmenims. Baltijos šalyse norinčių įsigyti išvystytą ir nuomai skirtą turtą ketina vis daugiau vietos ir užsienio fondų“, – teigia R. Kalvaitienė.

Lietuvos būsto nuomos rinkos augimas signalizuoja, kad šalis yra pasirengusi gyvenamojo NT valdymo paslaugai, o kadangi šio segmento projektų valdymas reikalauja laiko ir specifinių kompetencijų, investuotojai tokio turto valdymą dažniausiai patiki profesionaliems turto valdytojams.

Nauja, bendrovės „Newsec“ teikiama, gyvenamojo NT valdymo paslauga bus skirta NT vystytojams ir fondams, investuojantiems ne tik į komercinį, bet ir gyvenamąjį turtą, privatiems investuotojams. Paslauga apims komercinį pastato valdymą, techninę jo priežiūrą, turtą įsigijusios įmonės apskaitą, būsto nuomą, mokėjimų administravimą, bendravimą su nuomininkais bei papildomų paslaugų jiems teikimą.

„Teiksime paslaugą, pritaikydami „Newsec“ grupės, o ypač iš kolegų suomių perimtu know how, ir specialiai tam pritaikytus skaitmeninius įrankius. Gyvenamojo NT valdymo paslauga bus pilnai skaitmenizuota – naudosime specialiai šiai paslaugai sukurtą įrankį, kuris leis tiek valdytojams, tiek  investuotojams bei nuomininkams matyti visą informaciją realiu metu“, – pažymi „Newsec“ turto valdymo paslaugų grupės vadovė Baltijos šalyse.

Skaitmeninis turto valdymo įrankis padės efektyviai valdyti nekilnojamąjį turtą, sutaupyti laiko ir finansinių resursų – centralizuotai administruoti nuomos sutartis, bendrauti su nuomininkais, automatiškai rinkti nuomos įmokas ir komunalinius mokesčius, spręsti gedimus ir pan. Tuo tarpu nuomininkai visą informaciją susijusią su nuomojamu būstu galės matyti savitarnos svetainėje.

Lietuvoje „Newsec“ valdo daugiau nei 48 įvairios paskirties objektų, tarp kurių yra industriniai „BOD Group“ pastatai Vilniuje, verslo centrai kaip „Ouadrum“, „SEB būstinė“  ir „Link“ Vilniuje, „Magnum“ ir „River Hall“ Kaune, taip pat prekybos centrai Kauno „Akropolis“, Vilniaus „Ozas“, „BIG Vilnius“ ir kiti, todėl remdamasi savo klientų patirtimi, bendrovė gali pasiūlyti geriausius turto valdymo sprendimus. „Newsec“ kompetencijas šioje srityje taip pat patvirtina kokybės valdymo ir aplinkosaugos valdymo sistemų ISO standartai.