„Newsec“ priklausanti įmonė „Projector“ atliko Sporto g. 16 projekto statybos techninę priežiūrą

„Newsec“ priklausanti įmonė „Projector“ atliko Sporto g. 16 projekto statybos techninę priežiūrą

šaltinis: STRUCTUM

Sporto g. 16 projekto statybos techninę priežiūrą atliko tarptautinė komercinių nekilnojamojo turto projektų vykdymo, techninio konsultavimo ir statybų techninės priežiūros įmonė „Projector“. 2004 m. pirma „Projector“ grupės įmonė („Projektiinsener“) buvo įkurta Estijoje, ji sėkmingai išplėtė klientų ratą ir 2010 m. atidarė filialą Rygoje, o dar po metų – ir Vilniuje, taip užsitikrindama statybų konsultavimo lyderės poziciją Baltijos šalyse. 2022 m. „Projector“ tapo nekilnojamojo turto valdymo ir konsultavimo įmonių grupės „Newsec“, veikiančios visose Baltijos ir Skandinavijos šalyse, dalimi.

„Projector“ prisijungimas prie „Newsec“ leido sustiprinti ir išplėsti teikiamų statybos konsultavimo paslaugų spektrą Baltijos šalyse. „Tai ypač aktualu klientams, norintiems turėti vieną atsakingą ir patikimą partnerį visame statybos procese pradedant nuo projekto idėjos ir baigiant įsikūrimu pastate“, – sako „Newsec“ statybos projektų valdymo grupės vadovas Baltijos šalyse Darius Balčiūnas.

„Projector“ yra sukaupusi didelę patirtį su įvairaus masto projektais visose Baltijos valstybėse. Naujausi projektai įgyvendinti Vilniuje su „Projector“ specialistų priežiūra – naujojo verslo centro Sporto g. 16 statybos ir sostinės prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ dalinė renovacija.

„Sporto g. 16 pastatas yra išskirtinis, ne standartinės stačiakampio formos, – jis labiau primena rombą dviem aštriais kampais. Planuojant tokio pastato statybas, labai svarbu profesionaliai įvertinti visus techninius niuansus. Pavyzdžiui, dėl aštrių kampų keliama ypatingų reikalavimų fasadų sistemų sprendimams, stiklo paketų sandarinimui ir montuotojų kvalifikacijai, – komentuoja „Projector“ vadovas Lietuvoje Toomas Hein. – Šis pastatas yra A++ energinės klasės, todėl buvo labai svarbu rasti geriausią nestandartinį sprendimą ir užtikrinti konvekciją aštriuose fasado kampuose. Džiaugiamės, kad patyrusiai komandai tai buvo lengvai įveikiamas iššūkis.“

„Projector“ teikia statybos techninės priežiūros ir statytojų konsultavimo paslaugas ne tik statybos proceso metu, bet ir projektavimo bei statybos planavimo laikotarpiu. Dauguma klientų konsultavimo paslaugomis naudojasi iki pat pastatų garantinio laikotarpio pabaigos, dažnai ir jam pasibaigus.

„Viena iš mūsų istorinių ir pagrindinių teikiamų paslaugų – tai pastatų techninis auditas (angl. Technical due diligence). Ši paslauga ypač svarbi nekilnojamojo turto sandorių ir turto valdymo srityje, tad dažnai bendradarbiaujame su nekilnojamojo turto fondais, finansavimo įstaigomis, nekilnojamojo turto bendrovėmis, pramonės ir logistikos įmonėmis, prekybos tinklais ir nuomininkais. Mūsų techninių auditų ataskaitos suteikia suinteresuotosioms šalims galimybę tvirtai orientuotis sudėtingoje komercinio nekilnojamojo turto srityje ir priimti pagrįstus sprendimus“, – sako T. Hein.

„Projector“ techninio audito paslauga leidžia laiku pastebėti tokius svarbius trūkumus kaip statybos arba projektavimo klaidos, netinkamas pastato valdymas arba priežiūra, trumpinantys įrangos ir įrenginių eksploatavimo laiką, netinkamas avarinių pagalbos sistemų arba pastato valdymo sistemų (BMS) veikimas, priešgaisrinės saugos, energinio efektyvumo ar aplinkosaugos sutrikimai, taip pat faktinės situacijos neatitinkanti ar trūkstama pastato techninė dokumentacija. „Projector“ jau yra atlikusi daugiau kaip 300 įvairių komercinio nekilnojamojo turto pastatų techninių auditų Baltijos šalyse. Nuo 2024 m. „Projector“ pradėjo teikti ir baigtų statyti pastatų „BREEAM In-Use“ sertifikavimo paslaugą.