„Newsec“ valdys „YIT Lietuvos“ sostinės biurų pastatą „Sky Office“

„Newsec“ valdys „YIT Lietuvos“ sostinės biurų pastatą „Sky Office“

„Newsec“ pasirašė sutartį su nekilnojamojo turto plėtros bendrove „YIT Lietuva“ dėl sostinės Viršuliškių rajone pastatyto biurų pastato „Sky office“ valdymo.

Ekspertų vertinimu, verslo poreikiai ir standartai, keliami darbo vietai, nuosekliai auga, atitikti klientų lūkesčius tampa nuolatinis uždavinys.

A+ energinės klasės „Sky Office“ siekia gauti bene aukščiausio lygio „BREEAM“ Excellent sertifikatą dėl išskirtinio dėmesio tvarumui: elektros sąnaudas mažinančių saulės kolektorių, įrengtų ant aukštuminio pastato stogo, pažangių inžinerinių sprendimų, elektromobilių įkrovimo stotelių, išmanios vėsinimo ir šildymo sistemos, energiją taupančių greitaeigių liftų, automatinės augalų laistymo sistemos ir kitų tvarių sprendimų.

„Ambicingų tvarumo rodiklių pavyko pasiekti naudojant patvarias ir netaršias medžiagas, savo sudėtyje neturinčias kenksmingų formaldehidų. Laikydamiesi tvarios veiklos principų ir praktikų, statybų aikštelėje taikėme energijos sunaudojimą bei CO2 emisiją mažinančius metodus ir kruopščiai rūšiavome statybų atliekas“, – sako bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Jo teigimu, didžiausią įtaką aplinkai statiniai turi ne statybų metu, bet viso savo gyvavimo laikotarpiu. Todėl, siekiant užtikrinti gamtai draugišką „Sky Office“ veiklą, svarbu buvo ne tik įdiegti pažangius inžinerinius sprendimus, bet ir pasirinkti tarptautiniais tvarumo standartais besivadovaujančius partnerius jo valdymui.

„Pastato valdymą norėjome patikėti įmonei, turinčiai patirties dirbant su šiuolaikiškais, modernias sistemas turinčiais objektais. Tikime, kad „Newsec“ turto valdymo komandai pavyks „Sky Office“ paversti vienu iš geidžiamiausių objektų Vilniuje, – sako K. Vanagas.

„Newsec“ Turto valdymo paslaugos vadovas Lietuvoje Justas Bandza teigia, jog „Didėjant visuomenės dėmesiui aplinkosaugai, lygiagrečiai auga tiek įmonių keliami reikalavimai tvarumui, tiek – darbuotojų komfortui. Pavyzdžiui, sertifikavimas pagal „BREEAM“ ar kitą palyginamą sistemą pamažu tampa standartu“.
Modernaus beveik 12 tūkst. kv. m bendro ploto verslo centro, kuriame jau kuriasi pirmieji nuomininkai, strategiškai parinkta vieta užtikrina, kad miesto centras ir kiti rajonai dėl šalia esančio Vakarinio aplinkkelio būtų pasiekiami vos per 10 min.

„Vakarinės Vilniaus dalies plėtra, čia didėjanti verslų, paslaugų ir gyventojų koncentracija bei išvystyta transporto infrastruktūra Viršuliškes daro patrauklia vieta įsikurti įmonėms. Be to, sąlygos šioje teritorijoje leidžia statyti aukštybinius pastatus ir vystyti išskirtinius projektus. „Sky Office“ ir visi aplink vystomi projektai reprezentuoja Viršuliškių virsmą į modernų, gyvybingą ir žmonėms patogų rajoną. Visi dirbantys verslo centre galės pasigrožėti panoraminiais vaizdais iš viršaus, nes jiems bus atvira viršutinė terasa ir joje esantis išskirtinis stiklo konstrukcijų balkonas“, – teigia K. Vanagas.

Pastate įsikūrusios įmonės šalia biurų pastato ir jo požeminėje dalyje ras 198 vietų automobilių stovėjimo aikšteles, taip pat elektromobilių įkrovimo stotelę, dviračių bei paspirtukų saugojimo vietas.

„YIT Lietuva“ „Sky Office“ statybas pradėjo 2021 metų pabaigoje. Skelbta, jog į projekto statybas ketinama investuoti 21 mln. eurų.