Pasaulyje pirmaujanti tvirtinimo detalių gamintoja „Dokka Fasteners“ kuriasi Klaipėdoje

Pasaulyje pirmaujanti tvirtinimo detalių gamintoja „Dokka Fasteners“ kuriasi Klaipėdoje

Visame pasaulyje žinoma pramoninių tvirtinimo detalių gamintoja Norvegijos bendrovė „Dokka Fasteners“ plečia savo veiklą Europoje ir planuoja atidaryti gamybos padalinį Klaipėdoje. Patalpų paieškos klausimu investuotoją konsultavo tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Pasak „Dokka Fasteners” generalinio direktoriaus Dennis Birresborn, Lietuva kaip gamybai tinkama vieta buvo pasirinkta dėl narystės Europos Sąjungoje ir dalyvavimo euro zonoje, o taip pat dėl  kompetentingų specialistų gausos.

„Vėjo energetikos rinka labai konkurencinga ir kupina iššūkių, o šiandien aptarnaujame originalios įrangos gamintojus visame pasaulyje. Pastebėjome, kad, kalbant apie tiekimo grandines, dažnai esame per toli nuo savo klientų Europoje. Todėl nusprendėme išplėsti savo veiklą čia,“ – teigia “Dokka Fasteners” generalinis direktorius Dennis Birresborn.

„Mūsų nekilnojamo turto partneriai „Newsec“ buvo išties profesionalūs ir pasirūpino, kad pasirinkta lokacija puikiai atitiktų kompanijos poreikius. Mūsų produkcija nemažai sveria, taigi optimaliai logistikai ieškojome uosto. Tokios buvo pagrindinės priežastys, kodėl savo veiklai pasirinkome Klaipėdą. Tikimės, kad Klaipėdos gamykla taps efektyvios tiekimo grandinės, aprūpinančios pasaulinę rinką, dalimi“, – papildo D. Birresborn.

„Newsec“ komercinio nekilnojamojo turto ekspertas Aivaras Katinas džiaugiasi, kad pavyko suderinti visų šalių interesus ir surasti aukštus veiklos standartus atitinkančias patalpas kompanijai „Dokka Fasteners“ bei jas priderinti įmonės poreikiams.

„Pastatas, kuris anksčiau buvo pritaikytas vienam ypač dideliam gamintojui, pareikalavo papildomų investicijų, kad pasirinkta pastato dalis būtų pritaikyta prie „Dokka Fasteners“ poreikių. Įsigijus pastatą naujiems savininkams, buvo pasiektas abiem sandorio pusėms naudingas susitarimas, kuriam įsigyvendinus į Lietuvą atėjo naujas užsienio investuotojas” – teigia A. Katinas.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Elijaus Čivilio, sparčiai augant vėjo energetikos pramonei atsiveria didžiulė specializuotų aukštos kokybės gaminių paklausa, ir Lietuva gali tuo pasinaudoti.

„Dokka Fasteners“ yra stiprus tvirtinimo detalių sektoriaus žaidėjas, tad tai, kad bendrovė savo verslo plėtrai pasirinko Lietuvą, padės šaliai pagilinti ir išplėsti kompetencijas, susijusias su žaliąja energetika. Tai taip pat sustiprins Klaipėdos regiono pozicijas automatizuojant gamybos procesus ir galbūt atvers duris tolesnei vėjo jėgainių tiekimo grandinės plėtrai Lietuvoje“, – tikina Elijus Čivilis.

Apie „Dokka Fasteners“

 1875 m. Norvegijoje įkurta bendrovė „Dokka Fasteners“ tvirtinimo detales gamina jau daugiau nei 100 metų. 2008 m. ji prisijungė prie tarptautinės įmonių grupės „Würth Group“, kurioje 2020 m. dirbo bemaž 80 000 darbuotojų, o jos apyvarta siekė 14,41 mlrd. EUR. Šiuo metu „Dokka Fasteners“ yra pagrindinė vėjo energetikos pramonės tiekėja pasaulyje. Ji gamina tvirtinimo detales vėjo jėgainėms, gręžimo įrenginiams, kranams ir įvairioms plieno konstrukcijoms. Viena iš bendrovės pagrindinių stiprybių – karštojo kalimo varžtų ir įvairių strypų gamybos procesų automatizavimas.