Pirmuoju LMTA patalpų pardavimo aukcionu rūpinsis NT konsultacijų bendrovė „Newsec“

Pirmuoju LMTA patalpų pardavimo aukcionu rūpinsis NT konsultacijų bendrovė „Newsec“

VŠĮ „Lietuvos muzikos ir teatro akademija“ (LMTA) gruodžio 7 dieną rengs pirmąjį savo nekilnojamojo turto aukcioną, kuriame ketina parduoti nenaudojamas administracinės paskirties patalpas Gedimino pr. 39, Vilniuje. Patalpų pardavimą vykdys tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“, turinti stiprią aukcionų patirtį parduodant tiek valstybinio sektoriaus, tiek privataus kapitalo įmonių nekilnojamąjį turtą.

Aukciono metu pirkėjams siūlomos LMTA patalpos yra prestižinėje lokacijoje, vienoje iš Vilniaus centro pagrindinių gatvių – Gedimino prospekte. Pastatas buvo įrengtas ir naudojamas administracinei-edukacinei veiklai. Šio objekto plotas siekia daugiau nei 1400 kv. m ir jis yra įtrauktas į Lietuvos Respublikos istorijos ir kultūros paminklų sąrašą.

Pastatas yra šalia tokių traukos centrų kaip sutvarkyta Lukiškių aikštė, vystomų „Live Square“ bei Taurapolio projektų. Taip pat netoli yra Neries krantinė ir Baltojo tilto poilsio zona, aplink gausu kultūros objektų – Mažvydo biblioteka, Operos ir baleto teatras, Vilniaus mažasis ir didysis dramos teatrai. Dėl patogaus ir taisyklingo patalpų suplanavimo, objektas gali būti pritaikytas esamai administracinei paskirčiai – įrengiant biurus arba gyvenamajai – keičiant objekto paskirtį į gyvenamąją ir įrengiant gyvenamuosius butus.

„Vietos prestižą lemia gerai išvystyta miesto infrastruktūra, pagrindinių visuomeninių, kultūrinių objektų išsidėstymas greta parduodamo objekto ir patogus susisiekimas su visais sostinės rajonais. Turto išskirtinė vieta bei pritaikymo galimybės suteikia turtui pranašumą ir užtikrina konkurencingumą, o istorinis autentiškumas sukuria ilgalaikį investicinį patrauklumą“, – teigia Jurgita Šilaikytė, „Newsec“ tarpininkavimo grupės vadovė.

Anot jos, „Newsec“ turi ilgametės patirties rengiant aukcionus – iš viso bendrovė nuo 2015 m. yra pardavusi turto už 49,6 mln. EUR. LMTA konsultantų paslaugas įsigijo viešojo pirkimo būdu.

„Aukcionai yra pats atviriausias ir skaidriausias būdas parduoti turtą, jo metu nesudaromos galimybės išankstiniams susitarimams ir visi dalyviai būna lygiaverčiai. Mūsų bendrovė aukcionus rengia tiek valstybinio sektoriaus, tiek privataus kapitalo įmonėms, tad tikrai turime ką pasiūlyti klientui, kuriam galime užtikrinti rinkos grąžą iš parduodamo turto“, – sako J. Šilaikytė.

Pastatas bus parduodamas viešojo elektroninio aukciono būdu platformoje www.newsecaukcionai.lt. Pradinė jo kaina – 1 900 000 EUR. Registracija į aukcioną prasideda lapkričio 6 d., baigiasi – lapkričio 30 dieną. Aukcionas vyks gruodžio 7 dieną.