Rekordinis sandoris Rygoje: „Akropolis Group“ iš įmonės „AMD Holding“ perka vieną populiariausių prekybos centrų „Alfa“

Rekordinis sandoris Rygoje: „Akropolis Group“ iš įmonės „AMD Holding“ perka vieną populiariausių prekybos centrų „Alfa“

Prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo įmonė UAB „Akropolis Group“ pasirašė pirkimo pardavimo sutartį, pagal kurią iš įmonės „AMD Holding“ perka prekybos centrą „Alfa“ Rygoje. Sandorio metu pardavėją atstovavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec“ kartu su partneriu „BNP Paribas Real Estate“. Sandorio šalių susitarimu pardavimo suma neatskleidžiama.

Kaip pažymi „Newsec“ investicinių sandorių grupės vadovas Baltijos šalyse Andrius Švolka, tai didžiausias vieno turto (t. y. ne portfelinis) NT sandoris Baltijos šalyse nuo 2008 metų, kai vokiečių investuotojas „Deka Immobilien“ įsigijo Kauno „Akropolį“. Rengiant PC „Alfa“ pardavimo konkursą, buvo sulaukta nemažo susidomėjimo dėl jo dominuojančios rinkos pozicijos Rygoje.

91 tūkst. kv. m ploto prekybos centras (PC) „Alfa“, įsikūręs judrioje Rygos gatvėje – Brivibas, kasmet pritraukia virš 7 mln. lankytojų. Strategiškai patogi lokacija užtikrina gerą prekybos centro matomumą ir patogų susisiekimą tiek automobiliais, tiek viešuoju transportu. PC „Alfa“ prieigose yra beveik 2 tūkst. vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Komerciniame objekte šiuo metu yra išnuomota daugiau nei 96 proc. ploto, jame įsikūrę apie 200 nuomininkų, dalis jų yra tokie gerai žinomi prekės ženklai kaip „H&M“, „Lindex“, „Jysk“, „Rimi“.

Prekybos centras pastatytas 2001 m. ir plėstas net 3 kartus, paskutinį kartą – 2020 m. Šio etapo metu objekto plotas išaugo iki 91 tūkst. kv. m ir tapo antru pagal dydį prekybos centru Latvijos sostinėje.