„SBA Urban“ Kauno rajone vystomame „stock-office“ miestelyje „Urban Hub“ kursis ESO

„SBA Urban“ Kauno rajone vystomame „stock-office“ miestelyje „Urban Hub“ kursis ESO

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „SBA Urban“ pasirašė sutartį su bendrove „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl patalpų nuomos Kauno rajone, šalia Vilniaus-Kauno greitkelio, vystomame „stock-office“ miestelyje „Urban Hub“.

ESO kursis 3,9 tūkst. kv. m ploto patalpose, į jas ESO komanda, planuojama, persikels 2025 metų pirmąjį ketvirtį, pranešė „SBA Urban“.
Nurodoma, jog ESO komanda įsikurs pirmojo „Urban HUB“ etapo biurų patalpose, erdvėse jau vykdomi paruošiamieji darbai įrengti įvairios paskirties, ESO poreikius atitinkančias patalpas.

„Urban HUB“ projektus vystome laikydamiesi aukščiausių standartų ne tik prekybos, sandėliavimo erdvėms, bet ir biurams. ESO komandos poreikiai naujoms patalpoms – orientuoti į tvarumą. Daug dėmesio skiriama energetinio efektyvumo, optimalaus nuomojamų patalpų išplanavimo, biuro patalpų bei kokybės aspektams. Miestelyje įsikurs per 300 darbuotojų“, – pranešime teigė „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

„Itin aukšti reikalavimai kelti ne tik lokacijai, bet ir pastato energetiniam efektyvumui. Šis aspektas ne tik dėl finansinių priežasčių, bet ir dėl įmonių siekio veikti tvariai, tampa vienu iš esminių kriterijų visame komercinio nekilnojamo turto segmente. Šiuo atveju lyderystę demonstruoja šalies energetikos bendrovės ir viena iš jų – ESO“, – sako visame sandorių procese ESO konsultavusios „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Lietuvoje Jurgita Ragaišė.

Pasak ESO Organizacijos veiklos palaikymo departamento vadovės Raimondos Banytės, priimant sprendimą buvo atsižvelgta į ekonominę naudą, kurią įmonė užsitikrina dešimčiai metų, bei išpildytus aukštus tvarumo standartus.

„Nemažiau svarbu ir tai, kad ESO komanda įsikurs strategiškai patogioje Kauno ir visos Lietuvos vietoje, todėl į iškvietimus galės nuvykti dar operatyviau“, – pranešime teigė ESO atstovė.

Anot „SBA Urban“, šiuo metu pirmajame, 22 tūkst. kv. m. ploto projekto etape išnuomota daugiau nei 50 proc. erdvių, o pirmieji nuomininkai duris klientams atvers jau šios vasaros pabaigoje.

Nurodoma, jog sparčiai kyla ir antrasis „Urban HUB“ etapas, kuris rinkai pasiūlys dar 28 tūkst. kv. m. prekybos, biuro ir sandėliavimo patalpų. Čia įsikurs prekybos centras „IKI“, vaistinė, kavinės, specializuotų prekių parduotuvės.

„SBA Urban“ projekto statybas pradėjo pernai birželį.

Projektą planuojama vystyti etapais po 22-24 tūkst. kv. m., miestelyje nuomojamų patalpų plotai svyruoja nuo 150 kv. m. iki 2-6 tūkst. kv. m.
Investicijos į projektą per visus etapus sieks daugiau nei 100 mln. eurų.