Sudarytas didžiausias šių metų biurų nuomos sandoris Kaune

Sudarytas didžiausias šių metų biurų nuomos sandoris Kaune

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ atstovavo Skandinavijos ir Baltijos šalių telekomunikacijų lyderę „Telia“ sudarant biurų nuomos sandorį su verslo centro „Prime“ vystytojais UAB „Prime biurai“. Tai yra didžiausias biurų nuomos sandoris Kauno komercinio nekilnojamojo turto (NT) rinkoje šiais metais.

Šalia vienos iš Kauno miesto arterijų – Savanorių pr. – įsikūrusį verslo centrą „Prime“ sudaro 5 600 kv. m bendras plotas, iš kurio 3 790 kv. m „Telia“ nuomos savo reikmėms. Bendrovė taps didžiausiu verslo centro nuomininku ir užims daugiau nei 67 proc. viso objekto ploto. Į naujas patalpas „Telia“ planuoja įsikelti ateinančių metų pradžioje.

„Telia“ biurą rinkosi iš kelių variantų, tačiau tokie aspektai kaip konkurencingas kainos ir kokybės santykis, patogi lokacija, racionalūs techniniai sprendimai, efektyvus biuro planavimas ir nuomotojo lankstumas lėmė, kad galiausiai buvo pasirinktas verslo centras „Prime“, – sako Martynas Babilas, „Newsec“ nuomininkų atstovavimo paslaugų grupės vadovas Baltijos regione.

„Telia“ nekilnojamojo turto komandos vadovės Vaidos Gicevičienės teigimu, nors šiuo metu „Telia“ vis dar yra įsikūrusi bendrovei priklausančiame pastate, jau kuris laikas buvo svarstoma keisti biuro patalpas, nes objekto išplanavimas nebeatitinka įmonės poreikių.

„Manome, kad darbo aplinka yra glaudžiai susijusi su darbuotojų motyvacija ir efektyvumu, todėl siekėme pagerinti sąlygas savo darbuotojams. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 350 specialistų, todėl buvo itin svarbu užtikrinti galimybę sukurti patogias ir tinkamas darbui erdves. Mūsų dėmesį patraukė verslo centras „Prime“, jo lokacija ir patalpų išplanavimas, kurias galėsime visapusiškai pritaikyti savo poreikiams“, – pažymi V. Gicevičienė.

Anot jos, ieškant naujų biuro patalpų, įmonei buvo aktualus tiek bendrovės poreikių išpildymas, tiek kokybės ir kainos santykis. Tai, kad šiuo metu verslo centras „Prime“ siekia gauti BREEAM (angl. Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikatą, taip pat prisidėjo prie „Telia“ sprendimo. A energinės klasės verslo centras „Prime“ pasižymi funkcionalumu – pažangios šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemos užtikrina maksimalų darbo aplinkos komfortą.

„Kitas aspektas, paskatinęs pasirinkti verslo centrą „Prime“ – itin patogi lokacija. Objektas yra įsikūręs vos už poros kilometrų nuo dabartinio mūsų biuro, tad įmonės persikėlimas į kitą vietą darbuotojams neturėtų sukelti nepatogumų. Be to, netoli Savanorių pr. 367 turime savo techninę bazę, kurioje dirba kita dalis „Telia“ specialistų, tad persikėlę į „Prime“ verslo centrą praktiškai visus padalinius turėsime viename kieme, nes šios teritorijos ribojasi“, – priduria „Telia“ nekilnojamojo turto komandos vadovė.

UAB „Prime biurai“ direktorius Nerijus Dagilis atkreipia dėmesį, kad į verslo centrą įsikėlus bendrovei „Telia“, visos objekto patalpos bus pilnai išnuomotos. Likusį plotą (apie 1 900 kv. m) verslo centre nuomoja IT technologijų bendrovė UAB „Dassault Systemes“.

„Projektuodami „Prime“ objektą, orientavomės į aukščiausius statybų standartus ir šiuolaikinius nuomininkų poreikius: verslo centre įdiegėme pažangias inžinerines sistemas, užtikrinome biurų erdvių lankstumą, nuomininkams pasiūlėme erdvią parkavimo zoną. „Prime“ verslo centro pranašumus papildo ir šiuolaikiška aplinka – objektas yra įsikūręs šalia atnaujintos miesto laisvalaikio erdvės. Tokių tarptautinių įmonių sprendimas įsikurti mūsų valdomame verslo centre įrodo, kad gebame patenkinti pažangių, globaliu mastu veikiančių korporacijų poreikius“, – sako N. Dagilis.

M. Babilas atkreipia dėmesį, kad greitai auganti Kauno biurų rinka suteikia plačias pasirinkimo galimybes nuomininkams, svarstantiems pagerinti savo darbo aplinką.

„Kauno biurų rinka, kuri yra ketvirta pagal dydį biurų rinka Baltijos šalyse, per pirmąjį 2020 m. pusmetį padidėjo 12 proc. ir šiuo metu sudaro apie 253 000 kv. m. Toks spartus biurų pasiūlos augimas atvėrė plačias pasirinkimo galimybes nuomininkams, kokių Kaune, dėl ankstesnio modernių biurų trūkumo, nėra buvę. Dabar yra palankiausias metas išsirinkti ir susitarti dėl naujo biuro mieste. Šis „Telia“ ir „Prime“ sandoris iliustruoja, kad šiandien, nepaisant vis dažniau praktikuojamo pamaininio ar nuotolinio darbo, kompanijos ir toliau rūpinasi savo darbo aplinka bei siekia darbuotojams suteikti patogią, saugią ir sveiką darbo aplinką. Kitaip tariant, net ir laikantis visų saugos reikalavimų ir šiuo metu organizuojant didžiąją dalį darbo iš namų, biuro ploto aktualumas ilgalaikėje perspektyvoje išlieka“, – teigia M. Babilas.