Sudarytas sandoris dėl Naujamiestyje įsikūrusio viešbučio įsigijimo

Sudarytas sandoris dėl Naujamiestyje įsikūrusio viešbučio įsigijimo

Nekilnojamojo turto (NT) vystytojas „Homa Group“ iš investicijų į NT valdymo bendrovės „Capital Mill“ įsigijo buvusio „Simple Plus“ viešbučio pastatą, įsikūrusį T. Ševčenkos g. 21, Vilniuje. Sandorio suma konfidenciali. Sandorio metu pardavėją atstovavo tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec“.

Vilniuje, Naujamiesčio rajone esančio objekto plotas siekia beveik 2 tūkst. kv. m. Seniau šis pastatas buvo administracinės paskirties, eksploatuojamas kaip biurai, vėliau konvertuotas į viešbutį. Viešbučiui priklauso ir 35 automobilių stovėjimo vietos. Objektas, nutolęs 4,4 km nuo oro uosto bei vos 2 km nuo autobusų ir traukinių stočių bei senamiesčio, yra įsikūręs strategiškai patogioje lokacijoje, kuri traukia komercinių bei gyvenamųjų projektų vystytojų ir investuotojų dėmesį.

Įvykęs sandoris yra susijęs su kompanijos „Capital Mill“ strategija atnaujinti valdomą NT portfelį investuojant į didesnės apimties projektus visose trijose Baltijos šalyse. „Visas Baltijos šalis vertiname kaip ypatingai sparčiai besivystančias bei konkurencingas, tad ši rinka lieka patraukli komerciniams objektams įsigyti, vystyti“,  – teigia „Capital Mill“ partneris Marko Kull.

„Šis objektas susilaukė didelio privačių investuotojų ir vietinių NT vystytojų susidomėjimo. Centrinėse miesto lokacijose laisvų žemės plotų sparčiai mažėja, todėl konversijos projektai darosi itin populiarūs ir geidžiami rinkoje“, – pažymi „Newsec“ investicinių sandorių grupės vadovas Baltijos šalyse Andriaus Švolka.

Anot „Newsec“ eksperto, šalia miesto centro (1,5 km), ir netoliese centrinio verslo rajono (~ 3 km) esantis objektas gali būti pertvarkytas į aukštesnės klasės viešbutį, biurą ar gyvenamąjį turtą. Įrengus lofto tipo būstus yra galimybė padidinti parduodamą objekto plotą apie 12 proc., kas garantuotų didesnę investicinę grąžą.

Kalbėdamas apie viešbučių sandorių rinką A. Švolka prognozuoja, jog didieji viešbučių tinklai krizę atlaikys, tačiau mažų viešbučių pardavime galima tikėtis vis daugiau. Būtent mažesni viešbučiai labiausiai domina investuotojus, nes dėl savo lokacijos ir dydžio dažnai yra tinkami rekonstrukcijai į būsto ar biurų projektus.

„Capital Mill“ sandorio metu teisiniais klausimais konsultavo advokatų kontora „Fort Legal“.


Tam, kad galėtume užtikrinti tinkamą svetainės veikimą, naudojame būtinuosius slapukus. Be šių slapukų, taip pat norėtume nustatyti ir analitinius bei reklaminius slapukus, kad, įsimindami jūsų nuostatas ir pakartotinius apsilankymus, galėtume jums suteikti aktualiausią patirtį. Paspausdami „Priimti“ jūs sutinkate, kad būtų naudojami visi nebūtinieji slapukai. Galite pasirinkti, kokius slapukus naudoti, ir daugiau sužinoti apsilankę mūsų Slapukų politikos puslapyje.