UAB „Integrated Stars“ įsigijo UAB „TC Investicija“ priklausantį komercinį pastatą Kaune

UAB „Integrated Stars“ įsigijo UAB „TC Investicija“ priklausantį komercinį pastatą Kaune

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ tarpininkavo parduodant Savanorių pr. 206 A, Kaune esantį objektą, kuriame yra įsikūrusi „Topo centro“ parduotuvė ir administracija. Šį pastatą už neskelbiamą sumą įsigijo UAB „Integrated Stars“ iš nekilnojamo turto vystymu užsiimančios UAB „TC Investicija“.

Keturių aukštų komercinės paskirties pastatas, kurio bendras plotas kartu su šalia pagrindinio pastato esančiais statiniais siekia 4,600 kv. m, yra įsikūręs strategiškai patogioje vietoje, vienoje iš pagrindinių Kauno miesto gatvių – Savanorių prospekte. Pastate veikia viena pirmųjų „Topo centro“ ir šiuo metu didžiausia parduotuvė Kaune bei šios įmonės administracija.
Vykdant sandorį „Topo centro“ parduotuves valdanti „Topo grupė“ su naujuoju savininku pasirašė ilgalaikę nuomos sutartį. „Džiaugiamės, kad net tokiu neapibrėžtu metu verslas prisitaiko ir geba sėkmingai bei sklandžiai įgyvendinti investicinius sandorius bei keliauti prie kitų projektų įgyvendinimo“, – sako Žilvinas Deveikis, UAB „TC Investicija“ vadovas.

Anot „Newsec“ investicinių sandorių grupės vadovo Baltijos šalyse Andriaus Švolkos, šis sandoris yra geras pavyzdys, rodantis, kad stiprų nuomininką turintis ir geroje miesto vietoje esantis pastatas išlieka įdomus tarp privačių investuotojų. Be to, džiugina augantis investuotojų susidomėjimas komercinio nekilnojamojo turto objektais ne tik Vilniuje, bet ir kituose didesniuose Lietuvos miestuose.

Sandoris buvo užbaigtas š. m. gruodžio 9 d. Prekybos paskirties pastato įsigijimą finansavo bankas „Citadele“. Pirkėją sandoryje atstovavo advokatų kontora „Litigo“, tuo tarpu pardavėją teisiniais klausimais konsultavo advokatų kontora „Sorainen“.