„VINTED“ komanda įsikūrė naujame biure Naujamiestyje

„VINTED“ komanda įsikūrė naujame biure Naujamiestyje

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ tarpininkavo sudarant nuomos sandorį tarp verslo centro „Uptown Park“ vystytojo UAB „Vilbra“ ir internetinės naudotų mados prekių prekybos platformos valdytojos „Vinted“ dėl 9 tūkst. kv. m. biuro nuomos Vilniuje, Naugarduko gatvėje.

Pasak „Newsec“ tarpininkavimo grupės vadovės J. Ragaišės, lietuviškų įmonių kraustymosi į naujus biurus tendencija – tai ne tik išaugusios modernių biurų pasiūlos rezultatas, bet ir lietuviško verslo brandos požymis. Naujos kartos lietuviškos įmonės tiek darbuotojų skaičiaus, tiek finansinių rezultatų prasme išaugo tiek, kad gali sau leisti solidžias investicijas į patogias bei modernias darbo erdves.

„Vinted“, turinti apie 460 darbuotojų, buvo įsikūrusi keliuose pastatuose Žirmūnuose.. Bendrovė planuodama nuoseklų darbuotojų augimą, ieškojo kito biuro ir dėl ploto trūkumo, ir dėl nepatogumo, kurį kėlė išsidėstymas skirtinguose pastatuose. – teigia J. Ragaišė.

Naujojo bendrovės biuro  erdvė išsidėstyta per 4 aukštus, sujungtus vidiniais laiptais, joje įkurta 900 darbo vietų ir 127 specialios erdvės komandiniam bei individualiam darbui, poilsiui, sportui, pomėgiams ir laisvalaikiui.

Į „Uptown Park“ projekto vystymą bei statybas 22 mln. eurų investavusi UAB „Vilbra“ teigia, kad nuomininkai vis daugiau  dėmesio kreipia į  kuriamą darbo aplinką ir komfortą.

„Kalbėdami su potencialiais nuomininkais pastebėjome, kad bendrovės ieško kokybiškų patalpų savo darbuotojams, kur būtų lengvai derinamas darbas su poilsiu. Šalia pastato techninių parametrų, įmonių apsisprendimui didelės įtakos turi jaukios bendrosios erdvės, kavinė, galimybė naudotis vidiniu kiemu, terasa ant stogo“, – vardina Vygantas Brajis, „Vilbros“ vadovas.

Anot jo, nuomininkams taip pat svarbios tokios patogumą kuriančios detalės kaip dviračių bei daiktų saugyklos, dušai, elektromobilių įkrovimo stotelės.

Pasak tarpininkavimo grupės vadovės, verslo centro „Uptown Park“ vystytojas, išskirtinėmis teisėmis patikėjęs nuomininkų paiešką bei nuomos proceso koordinavimą „Newsec“ komandai, pasiekė puikų rezultatą – visas pastatas buvo pilnai išnuomotas 9 mėnesiai iki statybų pabaigos.

„Džiugu, kad vis daugiau NT vystytojų patalpų nuomos proceso koordinavimą patiki daug patirties turintiems specialistams: mums reikia ne tik sukurti nuomos strategiją, surasti nuomininkus, įvertinti jų norus dėl erdvių išplanavimo, interjero įrengimo, bet ir pasiekti kompromisus su darbų rangovu, suderinti vystytojo bei nuomininkų lūkesčius ir terminus. Paprastai tokio dydžio ir kompleksiškumo sandorių derybos būna sudėtingos ir ilgos“, – tvirtina J. Ragaišė.

Tarpininkaujant „Newsec“ biurų pastatas buvo pilnai išnuomotas dviem didelėms, pasaulyje žinomoms įmonėms – internetinės prekybos platformos valdytojai ,,Vinted“ ir pasaulinei IT bendrovei „Bentley Systems“.